Evforija

FOTO: Tako se je zabaval Luka Dončić z navijači

T.L.
5. 3. 2019, 12.03
Posodobljeno: 5. 3. 2019, 13.10
Deli članek:

O Lukovi priljubljenosti priča tudi transparent, ki ga je eden od oboževalcev držal v roki in na katerem je pisala enostavna rojstnodnevna želja: "Vse, kar si želim za rojstni dan, je Lukov avtogram".

STA
Luka Dončić

Luka Dončić si vedno vzame nekaj dragocenega časa za druženje z navijači, da jim uresniči želje z deljenjem avtogramov, fotografiranjem, videli pa smo ga tudi, ko je podaril svoje športne copate. 

Tudi na tekmi v Brooklynu, ki jo je Dallas sicer grdo izgubil, je bil Luka pred začetkom tekme še dobro razpoložen in si je vzel čas za fotografiranje (tudi) s slovenskimi navijači, ki so se zbrali ob igrišču. O Lukovi priljubljenosti priča tudi transparent, ki ga je eden od oboževalcev držal v roki in na katerem je pisala enostavna rojstnodnevna želja: "Vse, kar si želim za rojstni dan, je Lukov avtogram". Ali ga je oboževalec dobil, žal ne vemo.

STA
Luka Dončić

Luka je s prihodom v Dallas sprožil pravo evforijo. Klub še ni imel "rookija", ki bi prišel ter takoj dominiral na igrišču in izven njega, kar od prihoda počne Luka pod okriljem Dirka Nowitzkega. Luka zna tudi ravnati z mediji, kar je sploh v ZDA izredno velikega pomena, in ima poleg košarkarskega znanja vse, kar potrebuje, da je marketinško zanimiv. In tudi je. 

STA
Luka Dončić

Zanimiv tudi navijačem nasprotnih ekip

Navijači nasprotnih ekip Dončića običajno spremljajo z zvedavostjo. Jasno pa je, da se vzklikom med, na primer, metanjem prostih metov, tudi Dončić ne more izogniti. Od klasičnih "buuuu-jev" do bolj dodelanih vzklikov. Tako so mu navijači Brooklyn Netsov na tekmi kričali "Trae Young’s better" (Trea Young je boljši). Dončić je proste mete zgrešil. Naj spomnimo: Donćič je bil na naboru lige NBA izbran kot tretji, Trae Young kot peti, nato pa sta se ekipi Atlanta Hawks in Dallas Mavericks dogovorili za menjavo in je Dončić postal član Dallasa, Young pa Atlante.

Če skočimo nazaj na tekmo proti Netsom, pa, kot smo poročali, v splošnem večer "ni bil Dončićev", med drugim ga je v akciji "brez dotika" na tla "položil" še Joe Harris ..

O vzdušju med košarkarskimi navdušenci v dvorani v Brooklynu priča zapis Bobbyja Karalla, ki pri Mavsih skrbi za digitalno vsebino. Zapisal je: "Navijači Netsov na enem delu vpijejo - domnevno Luki Dončiću - 'Trea Young igra bolje'. Večina drugih ljudi v areni pa navija vsakič, ko dobro odigra. Zdi se mi, da je že razdelil navijače NBA.

STA
Luka Dončić