Podražitev

Udarec po žepu: naročniki T-2 kmalu z novimi, "prilagojenimi" cenami

T.L.
28. 2. 2019, 13.10
Posodobljeno: 28. 2. 2019, 13.11
Deli članek:

Spremembe s 1. aprilom: z aprilom bodo mesečne naročnine tržnih paketov, ki vključujejo TV sheme, višje za enega do tri evre (Oranžni diamant, Oranžni diamant HBO in Oranžni start), medtem ko cena Oranžnega optimuma ostaja nespremenjena.

Profimedia
Nekatere cene paketov se spreminjajo.

Spremembe pogojev na trgu distribucije TV programov v Sloveniji v lanskem letu in letos, napoved znatnega zvišanja cen programskih pravic s strani nekaterih izdajateljev televizijskih programov, investicije v širitve in nadgradnje omrežja ter storitev in rast indeksa cen življenjskih potrebščin so povzročili spremembe v ponudbi fiksnih in mobilnih storitev ter posledično prilagoditve cen, so spremembe upravičili v T-2 .

Na seznam podražitev v zadnjih mesecih lahko del uporabnikov storitev telekomunikacijske družbe T-2 prištejejo še dodatne evre za naročnine določenih storitev. S 1. aprilom bodo namreč v družbi "prilagodili cene paketov in TV shem". Kot sporočajo, nekatere cene nižajo, nekatere ostajajo nespremenjene, pri nekaterih paketih in storitvah pa se bodo prilagoditve obrnile navzgor. 

Z aprilom bodo mesečne naročnine tržnih paketov, ki vključujejo TV sheme, višje za enega do tri evre (Oranžni diamant, Oranžni diamant HBO in Oranžni start), medtem ko cena Oranžnega optimuma ostaja nespremenjena.

Z aprilom bo začel veljati tudi nov cenik TV programskih shem S, M, L in XL HD, ki vsebujejo od 60+ do 225+ programov, in bodo višje za 1 do 2 evra. Za evro se podražita tudi programska paketa RUS 5+ in Amor X.

Ob tem pa v družbi uporabnikom najbolj priljubljenih paketov sporočajo, da bodo odslej lahko še bolj brezskrbno klepetali po telefonu, pošiljali sporočila in brskali po internetu. Paketa Oranžni start in T4 bosta odslej namesto mobilnega paketa Brezčasni Mini vključevala nov mobilni paket Oranžni Mini, paketom T2 NET+MOBIL, Oranžni diamant in Oranžni diamant HBO pa mobilni paket spreminjajo v Oranžni Maxi.

Spremembe na področju mobilne telefonije

Na področju mobilne telefonije spreminjajo nabor dosedanjih osmih mobilnih paketov, saj bodo po novem samo še štirje. Večino paketov ob tem tudi nadgrajujejo in po novem vsebujejo več vključenih minut pogovorov, poslanih SMS in MMS ter prenosa podatkov. 

Brezčasni Mini bo po novem imenovan Oranžni Mini in bo dražji za en evro, vendar pa hkrati tudi bogatejši, saj bo namesto dosedanjih 200 vseboval 1000 minut pogovorov v slovenska fiksna in mobilna omrežja, 1000 SMS oziroma MMS in kar petkrat več prenosa podatkov (1000 MB). V Oranžni Mini se spremeni tudi dosedanji mobilni paket XS, ki po novem stane 7,99 evrov.

Za en evro bo cenejši mobilni paket Brezčasni S (po novem že od 6,99 evrov), ki se preimenuje v Oranžni Midi in bo imel po novem vključenih 3000 minut pogovorov v slovenska fiksna in mobilna omrežja, 3000 SMS oziroma MMS, prenos podatkov pa se zvišuje na kar 20 GB.

Sicer pa se z aprilom za en evro poviša tudi naročnina na fiksni telefon pri samostojnih VoIP priključkih, za enega do tri evre bo višja naročnina za samostojni IPTV priključek, ki ni del paketa, samostojni internetni širokopasovni priključki pa bodo dražji za en evro.

S trajnikom mesečnih računov v papirni obliki ne bo več

Naročnike, ki koristijo popust akcije Senior obveščajo, da jim s 1. aprilom  v sklopu akcije pripada 5 % popust na osnovno paketno naročnino. Naročnike, ki imajo vklopljeno direktno bremenitev SEPA (trajnik) in prejemajo mesečne račune za storitve v papirni obliki, pa obveščajo, da s 1. 4. 2019 računa v papirni obliki ne bodo prejemali. Računi bodo dostopni na uporabniškem portalu Horizont. 

Vse spremembe in cene starih paketov poiščite na spletni strani T-2. 

Naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo, lahko v skladu z 31. členom Splošnih pogojev poslovanja družbe T-2, 52. členom Splošnih pogojev uporabe storitev preko mobilnega omrežja in določilom 2. odstavka 129. člena ZEKom-1 v 30 dneh od objave sprememb brez odpovednega roka in brez sankcije odstopijo od naročniške pogodbe (seveda to ne izniči zapadlih in neplačanih obveznosti naročnikov ter obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov).