Paranormalno

Ali bo njen duh strašil tudi goste novega hotela v Tivoliju?

P.K.
4. 2. 2019, 19.55
Deli članek:

Ruševina stavbe, ki se razprostira nad parkom Tivoli, bo doživela prenovo. Nekoč že hotel naj bi v letu ali dveh že sprejel prve nove goste. Bo v njem strašil duh?

Si.R.
Ljubljančan, dojemljiv za paranormalno, pravi, da je duh žensk ujeta v času in prostoru, a da ni škodljiv.

Hotel Bellevue je, take so množične govorice, znan kot objekt, v katerem straši. V njem naj bi prebivali zli duhovi. Pred nekaj meseci je naša novinarska ekipa skupaj z izganjalcem duhov že preverjala, ali to drži.

Legenda pravi, da sta, ko je hotel še obratoval, tam na poročno noč prenočevala mladoporočenca. V njuni sobi naj bi prišlo do umora; žena naj bi se spravila nad moža, potem pa sodila še sebi. Njen duh naj bi še danes strašil v hotelu Bellevue.

Govorice potrdil

Z izganjalcem duhov Rokom iz Ljubljane smo se takrat odpravili na teren in neposredno pred hotelom preverjali, ali je v njem morda res kakšno paranormalno dogajanje. »Da, v hotelu so prisotni duhovi. Večinoma so neškodljivi, sta pa med njimi tudi dva demona. Ti pa so nevarnejši,« je takrat povedal.

Wikipedia
Tako idilično je nekoč izgleda kompleks nad Tivolijem, v katerem je bila tudi priljubljena kavarna.

»Prisotnost duha te ženske je. V bistvu kot da nas zdaj malo gleda tam zgoraj. Je pa ta duh predvsem žalosten. Želi si iti naprej, ampak ne zna. Ženska je ujeta v času in prostoru,« je komentiral dogajanje v hotelu Bellevue nad ljubljansko dvorano Tivoli, ki je nepremičninski spomenik lokalnega pomena.

Veliko luksuza

Ta misteriozni objekt, naj v njem straši ali ne, pa očitno ne bo več sameval prav dolgo, saj se je njegov lastnik Izet Rastoder, eden najbogatejših Slovencev – je največji uvoznik eksotičnega sadja pri nas – lotil njegove prenove.

Potem ko je torej hotel dolgo propadal, ga bo Rastoder zdaj obnovil. Za zdaj je znano le, da naj bi bil nov hotel eliten, imel naj bi 100 sob, v vili, ki stoji zraven hotela, pa naj bi nastalo nekaj luksuznih apartmajev. Gradbena dela se bodo domnevno zaključila že v dobrem letu in pol.

Nepremičninski princ

Za Rastoderja bo to že drugi večji projekt gradbene narave v tem letu, zato se ga je prijel naziv nepremičninski princ prestolnice. Poleg tega, da bo zagrizel v Bellevue, bo namreč njegovo podjetje Spektra Invest v ljubljanski Šiški začelo gradnjo dveh stanovanjsko-poslovnih stolpnic z okoli 220 stanovanji. Ti bosta visoki okoli 85 metrov in bosta tako najvišja stanovanjska objekta v Sloveniji.

STA
Rastoder bo v Šiški gradil tudi dva najvišja stanovanjska objekta v Sloveniji.

sr
Hotel Bellevue je znan kot objekt v katerem straši. V njem naj bi prebivali zli duhovi.