»snežna krsta«

Ker sedemletnik ni znal recitirati iz Biblije, sta ga skrbnika živega zakopala v sneg

R.T.
4. 2. 2019, 17.45
Deli članek:

Deček, ki sta ga starša oziroma skrbnika iz pekla zakopala v »njegovo lastno malo snežno krsto,« je umrl.

Twitter
Nad Ethanom so se grozljivo znašali.

Tragična zgodba prihaja iz okrožja Manitowoc v ameriški zvezni državi Wisconsin, kjer so v petek aretirali 48-letnega Timothyja, njegovo 35-letno soprogoTino Hauschultz in njunega 15-letnega sina Damiana.

Sedemletni Ethan Hauschultz, ki ima sicer tudi brata dvojčka, je umrl, ker ni znal recitirati nekaterih verzov iz Biblije. Pozabil je, za kazen pa sta ga Timothy in Tina, njegova starša oziroma zakonita skrbnika – ni namreč povsem jasno, kakšno je njihovo dejansko sorodstveno razmerje, a sta v dokumentih zavedena kot njegova zakonita skrbnika – aprila lani živega zakopala. Iz zdravniškega poročila je razvidno, da je Ethan umrl zaradi podhladitve, na glavi, trebuhu in prsih pa je imel tudi vidne posledice udarcev s topim predmetom. Imel je tudi zlomljeno rebro.

Manitowoc Sheriff's Office
Timothy in Tina Hauschultz.

Hauschultzeva sta Ethana običajno kaznovala, ker si ni uspel zapomniti verzov iz Svetega pisma. Ena od kazni je bila denimo ta, da je moral vsak dan v tednu po dve uri držati 20-kilogramsko poleno. Pri mučenju je pogosto sodeloval tudi sin Damian. Tako je bilo tudi usodnega dne. Ethanu je kazensko »poklonil« več kot 100 brc ali udarcev, čez njega povaljal večji kos debla in nato, ko je deček nemočno ležal z obrazom v luži, stopil na njegovo glavo. Po urah trpinčenja so dečka zakopali globoko v sneg. Precej pozneje sta ga Timothy in Tina iz njegove, kot je navedeno v sodni dokumentaciji, »lastne male snežne krste« izvlekla ter ga prepeljala v bolnišnico, kjer so ga lahko le še razglasili za mrtvega. Njegova telesna temperatura je takrat znašala le še 23 stopinj Celzija. 

Pošastno trojico so aretirali v petek, danes pa naj bi se že znašli na sodišču. Damian in Timothy sta obtožena umora, Tina pa se zagovarja pred obtožbami namerne povzročitve poškodb ter zanemarjanja in zlorabe otroka.