ostala brez hiše, pomoč dobrodošla

FOTO: Ferlinovima so se v nekaj minutah razblinile sanje

B.B., Dolenjski list
22. 1. 2019, 20.15
Deli članek:

Mami in sinu iz Dolenjega Leskovca pri Brestanici se je oktobra svet obrnil na glavo, zgorela jima je hiška, v katero sta vložila vse prihranke. Ferlinovima še vedno lahko pomagate tudi vi.

Arhiv Dolenjskega lista
Ogenj je prvi opazil sosed, a je bilo prepozno.

Nakazila Območno združenje Rdečega križa Krško je za Ferlinova odprlo račun, na katerega lahko prispevate, TRR: SI56031551000004064, s pripisom »za družino Ferlin«.

Bilo je v začetku oktobra, ko so se 29-letnemu Benjaminu Ferlinu in njegovi 73-letni mami Cvetki iz Dolenjega Leskovca pri Brestanici v nekaj minutah razblinile sanje in njun življenjski trud. Vse, kar sta imela, sta vložila v svojo skromno hiško. Manjkala je le še fasada. A je bilo vse zaman. Ognjeni zublji so vzeli vse.

SOVAŠČANI POKAZALI DOBROSRČNOST

Dobri sovaščani so hitro stopili skupaj. Krajevna skupnost Brestanica je že konec lanskega oktobra sprožila akcijo zbiranja denarnih sredstev za družino Ferlin iz Dolenjega Leskovca. Dobrosrčnost se je izkazala v polni miri, saj so do danes zbrali že več kot 17.000 evrov.

Arhiv Dolenjskega lista
Decembra je bila hiša Ferlinovih že pod streho, a čaka jih še precej dela.

Gradnja nove hiše terja veliko denarja, zato se je svet KS s pobudo po objavi prispevka o pogorelem domu oktobra obrnil na RTV Slovenija, ki je zgodbo predvajala v oddaji Tednik, med katero so gledalci s pošiljanjem SMS-sporočil zbrali kar 11.150 evrov. RTV je denar nakazal Območnemu združenju Rdečega križa Krško, ki je za nov dom Ferlinovih prispeval 2500 evrov izredne pomoči in še 3855 evrov, kolikor so jih na račun RK Krško nakazali drugi donatorji.

DO ZDAJ PORABILI 8500 EVROV

Kot je zapisal predsednik KS Brestanica Vlado Bezjak, so od zbranih 17.505 evrov do zdaj porabili 8526,82 evra za nakup strešne kritine, plačila zidarskega dela, izgradnjo betonske plošče in nakup garažnih vrat. Na voljo je še nekaj manj kot 9000 evrov, ki jih bodo že ta mesec začeli uporabljati za nadaljevanje del (inštalacije, ometi ...), zato akcija zbiranja pomoči za Ferlinova še traja.

Arhiv Dolenjskega lista
25 gasilcev je sodelovalo v intervenciji.

ŠE LAHKO POMAGATE

Hiša bo pogoltnila še precej denarja, zato je za vse, ki so še pripravljeni pomagati družini Ferlin, Območno združenje Rdečega križa Krško objavilo številko TRR: SI56031551000004064, BIC: SKBASI2X, s pripisom »za družino Ferlin«. »Hvala vsem, ki ste že pomagali s svojimi prispevki družini postaviti nov dom, in tudi tistim, ki še boste. Želimo si, da bi se že za letošnji krajevni in občinski praznik družina vrnila v svoj novi dom,« pravi Bezjak.