VINJETA

Prihaja čas za novo vinjeto

Oglasno sporočilo
19. 12. 2018, 07.15
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 13.11
Deli članek:

Ko so dnevi vse krajši, noči pa hladnejše, ni zgolj čas za božična obdarovanja, temveč tudi za nakup nove vinjete.

Promocijski material
Ste že šli po svojo vinjeto?

Čim prej po vinjeto
Letošnje modre vinjete bodo v veljavi le še do konca januarja, zato so nove rožnate vinjete za leto 2019 že v prodaji. Na svoje jeklene konjičke jih boste morali namestiti najkasneje do 31. januarja 2019. V nasprotnem primeru vam grozi globa med 300 in 800 evrov.

Zaupajte le pooblaščenim prodajalcem
Letos mineva deset let odkar smo v Sloveniji uvedli vinjetni sistem in z vsakim letom se je poleg števila prodanih vinjet povečevalo tudi število prevar povezanih z ugodno prodajo vinjet. Zaradi tega je pomembno, da vinjete kupimo pri zaupanja vrednem pooblaščenem prodajalcu in ne nasedamo lažnim spletnim akcijam.

Po vinjeto na Petrol
Pri nakupu vinjete se lahko zanesete na Petrol, ki vam v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav omogoča prihranek. Nakup letne vinjete na Petrolu in sklenitev avtomobilskega zavarovanja pri Zavarovalnici Triglav vam namreč prineseta vse do 30 evrov brezplačnega goriva. Poleg tega pa lahko nakup vinjete s Petrol klub plačilno kartico razdelite tudi na 4 obroke in s tem pridobite zlate točke.

Promocijski material
Infografika

Kako namestiti vinjeto?
Da se izognete kazni, po nakupu vinjete poskrbite tudi za njeno pravilno namestitev. Po odstranitvi zaščitne folije vinjeto nalepite tako, da bo jasno vidna od zunaj. Izognite se zatemnjenim delom vetrobranskega stekla in stranskim oknom vozila, pri lepljenju pa ne uporabljajte drugih lepil.

Promocijski material
Lepljenje vinjete