Otvoritev

Prvi smučarji so že v petek preizkusili progo na Golteh

Mihael Korsika
1. 12. 2018, 07.35
Deli članek:

Slovenska smučišča so z odprtimi rokami pričakala prvi sneg in nizke temperature. Na sončni strani Alp je devet večjih in 41 manjših smučišč, kot prvi pa so svoja vrata za ljubitelje belih strmin odprli že v petek na smučišču Golte.

Arhiv Svet24
Na Golteh že smučajo.

Smučišče Golte, ki premore dobrih 12 kilometrov prog, v zadnjih letih prve proge po navadi odpre že v zadnjih novembrskih dneh. »Danes je za nas lep dan, ker smo po celi jeseni truda prvi odprli smučišče v Sloveniji. Smučarji že uživajo na odlično pripravljeni progi. Je zelo hladno, minus štiri stopinje, tako da je sneg v čudovitem stanju,« je v petek ob odprtju sezone povedal direktor smučišča Golte Mitja Terče.

Na smučišču imajo trenutno približno 50 centimetrov kompaktnega in naravnega snega. Za konec tedna sicer načrtujejo še odprtje dodatnih prog, a tega za zdaj še ne morejo zagotovo napovedati. »Načrtujemo, da bomo čim prej zagnali trosedežnico Medvedjak,« je dejal Terče.

Smučišče v zadnjih letih obratuje nekje okoli 120 dni na leto, lansko sezono pa so imeli 70.000 gostov. »Letos je naš cilj 80.000, saj imamo pomembno pridobitev, 12 novih apartmajev za štiri do šest oseb, in bomo tako še povečali število ljudi na hribu. Ob tem smo temeljito prenovili hotel in z boljšo gostinsko ponudbo zato pričakujemo, da bomo prepričali še dodatno število gostov, da bodo obiskali naše smučišče,« je prepričan direktor. Novi apartmaji po njegovem mnenju še dodatno povečujejo tudi ponudbo za družine.