Slovenska evrokomisarka Violeta Bulc, ki v Evropski komisiji zaseda mesto komisarke za promet, je dejala, da ji je delo v Bruslju izjemno všeč. Bulčeva, ki je ob robu konference Povezan promet spregovorila za portal Politico, je povedala, da namerava v Bruslju ostati tudi po izteku njenega mandata.

Seveda še ni jasno, ali bo nova slovenska vlada pod vodstvom Marjana Šarca Bulčevo še enkrat potrdila za slovensko evrokomisarko, a 54-letnica je optimistična, saj si obeta, da bo tudi v primeru, da jo zamenjajo, zaposlitev dobila nekje drugje v mogočni evropski birokraciji. "Bruselj ponuja veliko več priložnosti kot zgolj biti komisarka," je povedala portalu.

Ob tem je opozorila tudi, da bo njenega naslednika na mestu komisarja za promet čakal velik kup dela. "Jasno je, da se bo tisti, ki bo prišel [za mano], moral soočiti z multi-modalnostjo, integriranimi storitvami mobilnosti, poudarek bo na prometu z ničelnimi emisijami in varnosti na cesti." Prav tako je opozorila, da se bo naslednji komisar za promet moral osredotočiti na povezavo prometa z energetsko in digitalno infrastrukturo.