Onečaščenje imena

Kranjčan Simon Novak v zagati zaradi goljufivega soimenjaka

G.G.
13. 9. 2018, 14.40
Posodobljeno: 13. 9. 2018, 14.42
Deli članek:

45-letni Simon Novak pravi, da mu je soimenjak, ki kot po tekočem traku zbira kazniva dejanja, nakopal precej težav.

Profimedia
Fotografija je simbolična.
"Vsaka medijska objava glede goljufa Simona Novaka mi povzroči nemalo nevšečnosti in spodkopava mojo osebno integriteto," je potožil pravi Simon Novak.

Slovenija je majhna država, Novak pa pogost priimek. In ko v istem mestu živita osebi z istim imenom in priimkom, lahko nastane zagata. Še zlasti, če je eden goljuf, ki drugemu onečasti dobro ime. Takšna zagata se je zgodila po objavi članka z naslovom "Tudi Oto Pestner je nasedel! Znani Slovenci v krempljih nepoboljšljivega goljufa".

Prevarant nosi ime Simon Novak, star je 45 let in doma iz Kranja. Prav toliko je star tudi neki drug Simon Novak, ki je prav tako iz Kranja. Po objavi članka v našem časniku so mu znanci zastavljali neprijetna vprašanja. »Sedel sem na kavici, ljudje pa so me spraševali, kaj sem ušpičil,« nam je potarnal nič krivi občan Kranja Simon Novak in pojasnil, da je imel zaradi malopridnega soimenjaka že kar nekaj težav v preteklosti. »Večkrat sem bil krivo obtožen in celo preiskovan s strani organov pregona,« pravi Novak in naniza nekaj takšnih primerov. Pred leti so ga zaradi »umazanega« Simona Novaka ustavili in preiskovali na državni meji, na dom pa so ga večkrat klicali ljudje, ki jih je zvitež ogoljufal za več tisoč evrov. Po njegovem vedenju je ta nebodigatreba ime Simon in priimek Novak prevzel pred kakšnimi 20 leti, kako se je prej pisal, ne ve. Enkrat ga je naš sogovornik skoraj zasačil na ulici, a se mu je izmuznil. Zato na tem mestu poudarjamo, da obstajata dva 45 let stara Simona Novaka iz Kranja. Eden je pridanič, drugi pa »navaden« državljan.

Mogoče bo pravi Simon Novak zdaj imel mir, saj je bil pridanič, ki niza kazniva dejanja že od leta 1997, pred kratkim obsojen na zaporno kazen treh let in pol.