V nedeljo bodo najvišje dnevne temperature zelo verjetno pod 20 stopinj Celzija, najvišje vrhove gora pa bo pobelil sneg, so zapisali na Facebook profilu Arsa.

Po osvežitvi, ki smo jo imeli v Sloveniji prejšnji teden v torek, se je minule dni temperatura po nižinah znova povzpela nad 30 stopinj. V nedeljo je bila najvišja temperatura izmerjena na Letališču Portorož, in sicer 34,7 stopinje. V Biljah pri Novi Gorici so namerili 33,9 stopinj, v Murski Soboti 33,1, na Letališču Cerklje ob Krki pa 32,7 stopinj.

Vroče bo tudi prihodnje dni, vročino pa te dni lažje prenašamo tudi zaradi manjše zračne vlage ter zaradi nižje jutranje in večerne temperature, opisujejo vremenoslovci.

vreme, napoved
Arso
Verjetnostna napoved za soboto, ko se nam bo že približala hladna fronta.

"Vroče obdobje se bo, kot kaže, zaključilo v petek, že v četrtek in petek bodo nevihte spet nekoliko pogostejše. Hladna fronta nas bo, kot kaže, zajela v soboto ali v noči na nedeljo. Takrat pričakujemo padavine povsod po Sloveniji in tudi ohladitev. V nedeljo čez dan bo v notranjosti lahko morda temperatura kje tudi le okoli 15, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija," je povedal dežurni meteorolog na Arsu Brane Gregorčič.

"Lahko bi rekli, da se bo poletna vročina verjetno z naslednjim koncem tedna zaključila. V prihodnjem tednu bodo temperature blizu 25 stopinj, ob jutrih tam okoli 10 do 12 stopinj Celzija. Bo kar prijetno vreme zadnje dni avgusta, ampak poletne vročine okoli 30 stopinj zelo verjetno letos ne bo več," je dodal.

Takšna ohladitev proti koncu avgusta ni nič nenavadnega in je razmeroma pogosta. Dež bo zagotovo dobrodošel, saj v večjem delu države v avgustu zaostajamo za dolgoletnim povprečjem, so še navedli vremenoslovci.

vreme, napoved
Arso
Verjetnostna napoved za nedeljo. Ohladitev je že precej gotova. Napoved količine padavin pa je še nezanesljiva.