Alkohol

Med parkiranjem 'ruknil' tri avtomobile in zapeljal v policiste

B.K.
20. 8. 2018, 13.33
Posodobljeno: 20. 8. 2018, 13.39
Deli članek:

V petek zvečer so obalni policisti obravnavali nerodnega Italijana, ki je med parkiranjem trčil v tri vozila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pet minut pred osmo zvečer je 52-letni državljan Italije v Izoli na Bazoviški skušal parkirati svoj avtomobil med dve vozili. A mu ni šlo najbolje. Najprej je pri vožnji vzvratno trčil v zadaj parkirano vozilo, zato je zapeljal naprej, ampak nič bolj spretno. Trčil je tudi v spredaj parkirano vozilo.

Med manevrom ga je opazil domačin, čigar avto je Italijan naslonil in ga skušal ustaviti. Zaman. Domačin je zato v roke prijel mobilni telefon in nerodneža skušal slikati, a je ta takrat zapeljal proti domačinu, da je moral odskočiti, voznik pa je zato trčil še v tretje parkirano vozilo. Nato je odpeljal.

Domačin je voznika prijavil policiji, medtem pa se je Italijan vrnil na 'kraj zločina' in znova zapeljal proti prijavitelju, ki je spet moral odskočiti. V tistem je na kraj prispela policijska patrulja, Italijan pa je sedaj zapeljal proti njim, a se je pravočasno, na ukaz ustavil.

Policisti so državljana Italije obvladali s prisilnimi sredstvi, alkotest pa je pokazal, da je malce pregloboko pogledal v kozarec. Napihal je namreč 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledita pa mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba.