Vremenska ujma

FOTO: Razvnemajo se neurja, ponekod že klestila toča

R.T.
10. 8. 2018, 15.42
Posodobljeno: 10. 8. 2018, 19.32
Deli članek:

Napovedi so se uresničile. Vreme se je sfižilo, nabrani oblaki so ponekod že prinesli osvežitev. Vsaj ponekod.

Bralka
Stanje v Grosupljem ob pol štirih, ko se je neurje za krajši čas umirilo.

Vremenoslovci Agencije RS za okolje so za popoldne napovedali krajevne nevihte, ki bi lahko bile močnejše predvsem na vzhodnem delu države. Pričakujemo jih lahko tudi ponoči.

Arso
Slika je bila zajeta malo po 13. uri.

Najhuje v Grosupljem in Ribnici

V Grosupljem je ob spremljavi groma in močnih sunkov vetra »lilo kot iz škafa«. Meteorna voda je prelila cestišča, jaški je niso dohajali. Med dežne kaplje se je pomešala tudi sodra in med vozniki povzročila vsaj višji srčni utrip, če že ne preplah. V času pisanja naliv še ni ponehal, le nekajkrat je zajel sapo. Pestro naj bi bilo tudi v Ribnici, poroča spletna stran Neurje.si. 

Novice Svet24
Vevče: zatišje pred nevihto?

Toča je po zdaj dostopnih podatkih klestila v Florjanu pri Šoštanju in Lipoglavu. V Črnomlju, Metliki in Mozirju pa je težave povzročal vetrolom. Na Ljubiji v občini Mozirje je v gospodarsko poslopje udarila strela, a ni zagorelo, na Koroškem pa je cesto med Mežico in Črno zasul plaz. Uprava RS za zaščito in reševanja poroča tudi, da plaz ogroža eno od tamkajšnjih hiš.

Radarska slika je nekaj po 13. uri kazala, da se nevihtni oblaki iznad širše okolice Grosupljega pomikajo proti vzhodnemu delu ljubljanske kotline in od tam proti Celju. Iz nje je mogoče soditi tudi, da je bilo dokaj burno tudi v širši okolici Kranja.