Streljanje

Policija svari: "Štirje mrtvi, ostanite doma in zaklenite vrata!"

G.G.
10. 8. 2018, 14.11
Posodobljeno: 10. 8. 2018, 17.37
Deli članek:

V Frederictonu na vzhodu Kanade je prišlo do streljanja.

Nick Moore / Twitter
Policija in reševalci na ulici v Frederictonu, kjer je prišlo do streljanja.

Novinar televizije CTV Atlantic Nick Moore poroča, da so se na ulici Brookside Drive slišali štirje streli. Na ulici so reševalna in policijska vozila.

Policija je sporočila, da so umrli najmanj štirje ljudje, od tega dva policista. Osumljenca za napad so prijeli in je huje ranjen, razmere so pod nadzorom.

Imen žrtev za zdaj ne želijo objaviti. "Prosim upoštevajte, da so to težki trenutki za njihove družine in naše kolege," je tvitnila policija in dodala, da bodo informacije objavili takoj, ko jih bodo lahko.

Kanadski premier Justin Trudeau je na Twitterju zapisal, da iz Frederictona prihajajo "strašne novice". Izrazil je sočutje z vsemi prizadetimi v streljanju in poudaril, da razmere pozorno spremlja.

Strelski incidenti so sicer v Kanadi redki, saj ima ta država veliko strožjo zakonodajo glede orožja od sosednjih ZDA, kjer so strelski incidenti pogostejše. Zaradi širjenja orožja je sicer število kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno strelno orožje, v zadnjih letih v Kanadi precej poraslo, piše STA.