Udarila je huda vročina

Razbeljena Ajdovščina: Miloš bi zmogel brez klime, "ta mladi" pa so razvajeni

Polona Krušec
2. 8. 2018, 14.24
Posodobljeno: 2. 8. 2018, 14.25
Deli članek:

Živo srebro se v teh dneh najvišje povzdiguje na Goriškem in Vipavskem.

P.K.
Miloš pravi, da bi zmogel tudi brez klime.

Dnevna temperatura na Vipavskem se je včeraj popoldne povzpela celo do 37 stopinj Celzija. Niti jutro in večer nista prinesla prepotrebne osvežitve, saj so termometri včeraj pred deveto zjutraj in po deveti uri zvečer še vedno kazali 28 stopinj Celzija. Tudi prihodnje dni, tako napovedujejo meteorologi, menda ne bo nič bolje.

Klima rešuje

Trenutno najbolj vroče kraje v Sloveniji je obiskala naša terenska ekipa in preverila, kako je v Ajdovščini. Na eni izmed tamkajšnjih glavnih ulic smo srečali domačina Danila, ki je dejal, da bi bilo brez klime precej težko. »Čim več sem pod klimo. Imam jo tako doma kot v pisarni, tako da gre. Drugače pa sem, vsaj v času najhujše opoldanske vročine, kar v notranjosti. Ni kaj, se je treba prilagoditi,« je opisal svoj vsakdan v izrednih temperaturah.

Tudi Miloš, ki smo ga na ajdovskih ulicah zalotili ravno med opravki, pravi, da v tem času prav pretirano ne trpi. »Lani nam je bilo tudi hudo, potem pa smo med letom pozabili na to in zdaj se nam zdi, da imamo izredno poletje, v resnici pa ni nič hujše od lanskega. Doma imamo sicer klimo, a bi zmogel tudi brez nje. Montirali smo jo bolj zaradi 'ta mladih', ki so v tem smislu malce bolj razvajeni, take vročine niso navajeni,« je izjavil.

Celoten članek si lahko preberete na TRAFIKI.