Neurje

FOTO: Je fasado olupila strela ali jo je odnesel orkanski veter?

G.G., J.A.
2. 8. 2018, 12.42
Posodobljeno: 18. 4. 2023, 17.56
Deli članek:

Po udaru strele v blok na Jakčevi ulici v Novem mestu se je že začela sanacija.

J.A.
Delavci so se že lotili popravila na poškodovani fasadi bloka na Jakčevi ulici v Novem mestu.

Poročali smo, da so zaradi vetroloma največ dela imeli gasilci v Novem mestu in okolici. Strela pa si je privoščila severno stran fasade bloka na Jakčevi cesti. Že zjutraj se je začela sanacija.

Marko Bele iz podjetja Prenova, ki je začelo pospravljati ostanke fasade, je zagotovil, da bodo fasado sanirali v enem tednu. "Ta blok je dobro ozemljen. K temu stanju je po moji oceni pripomogel močan veter in tudi strela, da se je fasada nekje načela. Mi pa ni jasno, zakaj strela ni poškodovala izolacije," je za Dolenjski list povedal Bele.

J.A.
Na parkirišču jo je skupil megane.

Razširile so se tudi govorice, da je morda le veter olupil slabo narejeno fasado. "Podatki zaenkrat kažejo, da je strela udarila v blok ali njegovo okolico, potem pa naj bi se posledično tudi s pomočjo orkanskega vetra, saj je pihal s hitrostjo do 100 km/h, zgodilo, kar se je. Situacijo še analiziramo. Sicer je ta fasada še pod garancijo, to steno je podjetje Prenova delalo leta 2013 in garancija velja 10 let. Če se bo izkazalo, da je za poškodbe kriva slaba izvedba, bomo uveljavljali garancijo, sicer bomo škodo plačali iz zavarovanja," je za Dolenjski list pojasnil Luka Lindič, tehnični direktor v Terci (ta je upravnik bloka na Jakčevi 19).