Pomagajte in prijavite!

Nasilnega 59-letnika končno razkrili: sina je napadel z vilami, v hči je zabrisal steklenico

G.G.
2. 8. 2018, 11.34
Posodobljeno: 2. 8. 2018, 11.38
Deli članek:

Zgodilo se je na Dolenjskem. Posredovali so policisti in 59-letnega moškega pridržali zaradi nasilja.

Arhiv Svet24
Za trgovino z ljudmi je sicer predvidena kazen do 10 let zapora.
Nasilneža doslej niso obravnavali, ker so se ga družinski člani bali prijaviti. Policija ob tem dogodku poziva vse, naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

Kaj je počel? Ves pijan je razmetaval in razbijal pohištvo po hiši. Kar pa ni bilo najhuje. Sina je napadel z vilami in ga pretepal, vsem družinskim članom je grozil z lovsko puško, v hči pa vrgel steklenico, tako da se je nesrečnica od bolečine zgrudila. Poškodovano dekle so odpeljali v bolnišnico.

Policisti so ga naposled obvladali in mu zasegli orožje. Ugotovili so, da ne gre za prvi nasilni izpad 59-letnika. Že dlje časa je pretepal in žalil ženo ter mladoletne otroke. Včasih je proti njim uperil orožje in jim grozil, da jih bo ubil.

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so že obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, so sporočili s PU Novo mesto.