Tekmovanje

Talenti vse boljši, izbira vse težja

Majda Goznik / Štajerski tednik
11. 6. 2018, 07.00
Deli članek:

Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo uspešno zaključuje svojo četrto sezono. 14. junija bo v Športni dvorani OŠ Ljudski vrt na Ptuju veliki finale.

Črtomir Goznik
Finalno prireditev tretje sezone si je ogledalo več kot 1500 obiskovalcev.

Za naslov zmagovalca tekmovanja, ki poteka v dveh kategorijah – mlajši in starejši, se bo potegovalo kar 30 finalistov, izbranih v treh polfinalih projekta. Gre za edinstven projekt družbe Radio-Tednik Ptuj, ki gradi na slovenski identiteti, slovenskem jeziku in domoljubju, obenem pa spodbuja drugačno preživljanje prostega časa mladih in tudi starejših.

Črtomir Goznik
Mia Pernat, zmagovalka tretje sezone v mlajši kategoriji (od 1. do 5. razreda OŠ).

VSE BOLJŠI

Tako občine in šole z vstopom v projekt omogočajo mladim, da še dodatno razvijajo svoje sposobnosti na glasbenem in pevskem področju, samozavest, nastop, komunikacijske in druge veščine, ki jim bodo gotovo koristile tudi pri kreiranju življenjskih in poslovnih poti. Vse več je tudi tistih, ki jim je sodelovanje v projektu odprlo pot v dodatno glasbeno izobraževanje. Mlade pevke in pevci stopajo na tekmovalni oder vse bolj pripravljeni, s pevsko-glasbenim predznanjem, tako da je iz leta v leto težje izbrati najboljše.

NAJRAJE POJEJO PESMI NINE PUŠLAR

Črtomir Goznik
Nika Belaj, zmagovalka tretje sezone v starejši kategoriji (od 6. do 9. razreda OŠ).

Dodatna spodbuda v tretji sezoni projekta sta bili prvič tudi glavni nagradi za zmagovalca v obeh kategorijah, v mlajši (od 1. do 5. razreda) in starejši (od 6. do 9. razreda), snemanje lastne pesmi. Prvi sta se lastnih pesmi razveselili Mia Pernat v mlajši kategoriji in Nika Belaj v starejši kategoriji – darilo Sazasa. Za Mijino pesem Nekje nekje je glasbo napisal Matjaž Vlašič, pod besedilo se je podpisal Blaž Švab, aranžma pa je delo Boštjana Grabnarja. Za Nikino pesem Tako kot bo je glasbo ustvaril Matjaž Vlašič, avtorica besedila je Tina Muc, za aranžma pa je poskrbel Miha Gorše. Televizijski gledalci si bodo lahko ogledali tudi posnetek finalne prireditve četrte sezone.