Tako so se odločili

V Crikvenici na plažah nočejo revežev

J.P.
10. 6. 2018, 16.41
Posodobljeno: 10. 6. 2018, 16.45
Deli članek:

Sprejeta odločitev bo prizadela predvsem tiste, ki nimajo veliko pod palcem.

Profimedia
Poletna idila v Crikvenici

Turistične agencije in avtobusni prevozniki ne bodo več organizirani enodnevnih izletov v Crikvenico. Mestni veljaki so namreč za obdobje od 15. junija pa do 15. septembra uvedli obvezno plačilo vinjete za vstop v mesto. Vinjeta bo stala 50.000 kun (približno 6.700 evrov), poroča spletna stran index.hr.

Upokojenci, študenti, torej manj premožni

Prevozniki in agencije so spričo odločitve razočarani. Menijo, da se jih hočejo v Crikvenici znebiti, saj si takega stroška ne morejo privoščiti. Za omenjeno spletno stran so dejali tudi, da bo to hud udarec predvsem za upokojence in študente, ki si daljšega dopusta na morju ne morejo privoščiti.

Na enodnevne izlete so povečini hodili manj premožni ljudje, zdaj pa vse kaže, da tja ne bodo več zahajali. 

Prepričani so, da se jim odločitev ne bo obrestovala.

Se je že zgodilo

Nekaj podobnega se je zgodilo pred leti, ko so uvedli tarifo za parkiranje avtobusov, ki je znašala sto evrov na dan. Prevozniki se niso pustili in so preprosto nehali voziti v Crikvenico. Na enodnevne izlete so povečini hodili manj premožni ljudje, zdaj pa vse kaže, da tja ne bodo več zahajali. To je bilo v primeru dragih parkirnin za avtobuse dovolj, da so jih mestni velmožje ukinili.

Index.hr poroča še, da bo nadzor nad vinjetami prevzelo tamkajšnje komunalno podjetje. Situacijo naj bi preverjalo več kot 50 redarjev.

Omeniti velja tudi, da je bil odločitev sprejeta tako rekoč tik pred zdajci, kar gre prizadetim še posebej v nos.