V slogi je moč

FOTO: V Beli krajini gasilci iz vse Slovenije

J.P.
10. 6. 2018, 19.30
Posodobljeno: 10. 6. 2018, 20.41
Deli članek:

Petkovo neurje s točo je najhuje prizadelo Belo krajino.

Bobo

Gasilci iz cele Slovenije so današnji dan izkoristili za pomoč tistim, ki so je bili najbolj potrebni. Romali so v Belo krajino ter tam domačinom in drugim prostovoljcem dobrega srca pomagali odpravljati posledice petkove ujme. 

Prišli so gasilci iz Ljubljanske in Gorenjske regije, pa tudi iz Savinjsko Šaleške, Notranjske, Zasavske, Celjske in Dolenjske regije, obe sosednji gasilski zvezi Metlika in Semič ter hrvaški gasilci iz Karlovške županije, piše STA.

Z zbiranjem pomoči prizadetim v ujmi, je začela tudi Slovenska karitas. Ta je za prvo pomoč najbolj prizadetim že namenila 10.000 evrov. Fizične in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke nakažejo na tekoči račun Slovenske karitas SI56 0214 0001 5556 761 s sklicem SI00 201 in kodo namena NEURJE 2018. Prizadetim je mogoče pomagati tudi s poslanim kratkim sms sporočilom KARITAS na 1919, s katerim se prispeva en evro za strešnik. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2, so še zapisali v sporočilu.

Najhuje ravno tam

Poročali smo, da je bilo najhuje v občini Črnomelj, kjer je klestila toča, debela kot jabolko. Nastala gmotna škoda je številne posameznike pahnila v veliko stisko, zato je Rdeči križ Slovenije že začel zbirati prostovoljne finančne prispevke za prizadete družine in posameznike. Fizične in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo "UJMA 2018" nakažejo na tekoči račun Rdečega križa Slovenije pri SKB banki št. SI56 0310 0111 1122 296 s sklicem 00 96875 in kodo namena CHAR. Pomagati je mogoče tudi s poslanim kratkim sporočilom sms na številko 1919 v omrežjih operaterjev Telekom Slovenije, A1, Telemach in T2. Ključna beseda UJMA pomeni donacijo v višini enega evra, ključna beseda UJMA5 pa donacijo v višini pet evrov, so sporočili iz Rdečega križa Slovenije. 

Že v petek

Na pomoč črnomaljskim gasilcem, ki so že v petek priskočili na pomoč kolegi iz Metlike, kot tudi delavci Cestnega podjetja Novo mesto in Elektra Ljubljana, so danes zjutraj prispele tudi enote iz Kočevja in Novega mesta. V odpravljanje posledic neurja so se vključili tudi številni zaposleni v tamkajšnjih podjetjih in občinski upravi kot tudi občani.

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.