Dnevi neviht

Včeraj toča klestila v Prekmurju, danes močnejši nalivi pretijo Primorski in Notranjski

G.G.
3. 5. 2018, 08.42
Posodobljeno: 3. 5. 2018, 08.55
Deli članek:

Če je včeraj popoldne toča klestila v Prekmurju, so danes močnejši nalivi možni na jugu države.

Twitter
Fotografija je simbolična.

Facebook Neurje.si, M. L. P.
Toča v Nemčavcih pri Murski Soboti.

Močan naliv je poskrbel, da so meteorne vode zalivale hiše, ulice in ceste, toča pa je povzročila precej škode na kmetijskih površinah. Velika dela so imeli gasilci v občinah Murska Sobota, Turnišče in Beltinci, v Dobrovniku pa je toča poškodovala streho na šestih hišah.

Dvakrat je zagorelo tudi zaradi udara strele. V Kupšincih v bližini Murske Sobote je strelo zanetila požar v ostrešju stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci in ukrotili ognjene zublje ter začasno prekrili ostrešje. Nekaj po 20. uro pa je zaradi udara strele zagorelo tudi ostrešje hiše v naselju Radovci v občini Grad. Gasiti je začel že lastnik hiše, nato pa so delo dokončali gasilci PGD Radovci in PGD Grad.

In kako bo danes? Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, predvsem v južni Sloveniji bodo krajevno možni tudi močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Padavine bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.