Bonanza

VIDEO: Kamion na avtocesti raztrosil za več kot pol milijona ameriških zelencev

R.T.
3. 5. 2018, 08.34
Posodobljeno: 3. 5. 2018, 08.46
Deli članek:

Policija vse poštene najditelje bankovcev, ki so včeraj "pobelili" avtocesto v Indianapolisu, poziva, naj jih v dobri veri vrnejo.

Youtube
Ljudje niso stali križem rok.

Na avtocesti v Indianapolisu v ameriški zvezni državi Indiana so se včeraj zjutraj po lokalnem času odvijali kaotični prizori, ko so se nenadoma odprla zadnja vrata armiranega vozila varnostne službe Brinks, iz katerega je po prvih informacijah poletelo skoraj 600.000 ameriških zelencev, kar pa je policija pozneje zanikala. Po njihovih navedbah natančen znesek izgubljenega denarja ni znan.

»Iz zadnjega dela vozila so na avtocesto padale vreče denarja. Šlo je za filmski prizor, po avtocesti so frčali bankovci, iz ustavljajočih vozil pa so izstopali potniki,« pravi načelnik policije v Indiani Brock McCooe. Po navedbah policije so se lakomnim udeležencem v prometu na lovu za zakladom pridružili še stanovalci bližnje soseščine, ki so preskočili varnostno ograjo na avtocesti in s tal začeli pobirati zelence. »Bilo je precej kaotično,« pojasnjuje McCooe, ki dodaja, da se tovrstno polnjenje žepov šteje za krajo. Policija je zdaj na lovu za voznikom šolskega avtobusa, ki je ustavil, pograbil večjo količino denarja in odpeljal. Išče tudi štiri posameznike iz belega poltovornjaka, ki so naleteli na terno, saj so jo popihali celo z eno od nepoškodovanih vreč, polnih denarja.

»Če ste denar v dobri veri pripravljeni vrniti, boste deležni amnestije, ne bomo vam postavljali nobenih vprašanj,« sporoča McCooe.