Pomagajmo

Sandija pestijo hude zdravstvene težave, dolgovi pa se kopičijo

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
13. 4. 2018, 07.00
Posodobljeno: 13. 4. 2018, 09.30
Deli članek:

Sandi Jančič nima dovolj denarja, da bi si lahko privoščil tisto, kar je potrebno za rehabilitacijo, medtem ko se mu na drugi strani kopičijo dolgovi.

Osebni arhiv
Sandi Jančič: Živim v podnajemniškem stanovanju, dolgovi pa se mi kopičijo.

Marsikdo bi lahko preprosto rekel, da ima večina oseb, ki štejejo šele okoli 30 let, pred seboj še veliko neizpolnjenih načrtov in tudi življenja. S takšnim razmišljanjem se mnogi sicer lahko strinjajo, še nekaj let nazaj je tako razmišljal tudi 29-letni Sandi Jančič, ki se je odločil, da za Novice Svet24 obelodani svojo življenjsko zgodbo. Zdaj pravi, da se mu načrti počasi sesuvajo, saj so mu jih prekrižale zdravstvene težave. Te so se začele natanko pred sedmim leti, ko so mu zdravniki diagnosticirali hernijo.

osebni arhiv
Zdravniški pregledi so stalnica v njegovem življenju.

Pomagajmo Sandiju

Sandiju, ki je bil v mladosti že večkrat prostovoljec, je mogoče pomagati tudi s prostovoljnimi prispevki, ki jih sprejema na številko računa IBAN: AT84 7603 0100 4675 8479; BIC: PLBKATWW.

ŽE VEČ METOD ZDRAVLJENJA

»Dotlej sem bil marsikaj vajen potrpeti, zato nisem pogosto obiskoval zdravnika. A bolečine so se stopnjevale. Nisem več mogel ležati na trebuhu. Pozneje so mi odkrili še več hernij, tudi težave s črevesjem so se mi pojavile. Pred menoj so bile številne preiskave, pet hospitalizacij, imel sem dva operativna posega, obiski pri dežurnem zdravniku zaradi nenadnih poslabšanj so se kar vrstili,« pojasnjuje sogovornik. Od takrat je preizkusil veliko zdravil, opravil tudi druge metode zdravljenja. Rešitev vidi v kombinaciji zdravljenja in precej drage diete ter nekaterih zdravil, ki jih mora plačevati. Tudi terapije in pregledi so samoplačniški, sam pa prejema zgolj socialno pomoč, saj zaradi težav z zdravjem ni sposoben za delo. »Nimam dovolj denarja, da bi si lahko privoščil tisto, kar je potrebno za rehabilitacijo,« iskreno priznava 29-letnik.

osebni arhiv
V svojem življenju je kot prostovoljec že velikokrat pomagal pomoči potrebnim ljudem.

ŽELI SI LE NORMALNO ŽIVLJENJE

Da bi si lahko zagotovil vsaj osnovne medicinske pripomočke, pa tudi fizioterapije in različna testiranja, bi moral odšteti najmanj 3000 evrov.

Dolgovi se mu kopičijo. »Živim v podnajemniškem stanovanju in lastniku že dolgujem nekaj več kot tisoč evrov. Da drugega niti ne omenjam. Obrnil sem se že na številne humanitarne organizacije, a so mi odgovorili, da imajo prednost družine in mladoletne osebe. Povsem jih razumem. Sam bi želel zbrati denar, da bi si lahko zagotovil vsaj osnovne medicinske pripomočke, pa tudi fizioterapije in različna testiranja, kar znaša najmanj tri tisoč evrov. Če samo omenim drugo radiološko mnenje, ki bi ga potreboval. To stane okoli 500 evrov. Počasi pa bi želel tudi začeti odplačevati dolgove, v katere sem zabredel. Razmišljam o zdravljenju v tujini, vendar še prej želim izkoristiti vse možnosti, ki so mi na voljo v Sloveniji. A te so žal samoplačniške. V sklopu samoplačniških storitev sem naredil veliko napredkov in to je skorajda edini način za reševanje. Želim le, da bi zaživel normalno življenje,« je pojasnil Sandi in sklenil, da ga lahko vsak, ki mu želi pomagati ali vsaj prisluhniti, morda ob kavi ali čaju, pokliče po telefonu 070 375 976. 

osebni arhiv
Na njegovi mizi so zadnja leta kupi zdravil.