Iz prve roke

VIDEO: Ljubljanska gradbišča: župan Zoran Janković o stanju, datumih

R.T.
29. 3. 2018, 10.40
Posodobljeno: 29. 3. 2018, 10.55
Deli članek:

Ljubljanski župan si je ogledal nekaj ljubljanskih gradbišč in pojasnil, kakšno je stanje.

Bobo
"Kaj je lepšega, kot gledati, kako se uresničujejo zastavljeni projekti," je zapisal ljubljanski župan Zoran Janković (fotografija je arhivska).

Zoran Janković si je ogledal dela na Kotnikovi, Zdešarjevi in Hradeckega cesti, preveril je tudi stanje na Zaloški cesti in potek energetske sanacije na Osnovni šoli Polje. Oglasil se je tudi na Osnovni šoli Zadobrova ter v vrtcu Kašelj, ogled pa končal z neprofitnimi stanovanji v Polju. Kot so še sporočili z Mestne občine Ljubljana, bo kmalu »uresničenih 2.000 projektov in s tem bo življenje v Ljubljani še boljše«.

Najlepši vrtec v Evropi

Kdaj bodo dela na Kotnikovi zaključena, ljubljanski župan ni razkril, je pa izrazil prepričanje, da bodo stanovalci z opravljenim delom zagotovo zadovoljni. Kar se tiče Hradeckega ceste, je otvoritev napovedal za prihodnjo soboto, če bo le vreme dovolj prijazno. Krožišče na Zaloški bo odprto najpozneje sredi julija, vrtec Kašelj – po županovih besedah najlepši v Evropi – pa naslednji mesec. Stanovalci se bodo lahko v neprofitna stanovanja v Zalogu vselili v juliju, je še dejal župan, prizidek Osnovne šole Zadobrova pa bo končan do istega meseca. Prebivalci Zdešarjeve lahko otvoritev pričakujejo 15. maja, če bo vse po sreči.

Več v spodnjem posnetku.