Mobilna verzija
14:21 20. september 2018

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

T.L. Ljubljana
0 Posodobljeno: 12:15 / 16.3.2018

Zaradi rekonstrukcije bosta od 3. aprila do predvidoma 30. junija 2018 za ves promet zaprti Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica do Miklošičeve ceste.

gosposvetska cesta_prenova

Poleg arheoloških raziskav, ki so bile delno že opravljene, bodo v okviru del prenovljeni tudi vodovod, kanalizacija, plinovod, vročevod in javna razsvetljava. Foto: Bobo

V središču Ljubljane bo življenje za voznike v naslednjih mesecih še nekoliko bolj grenko. Zaradi rekonstrukcije bosta od 3. aprila do predvidoma 30. junija 2018 za ves promet zaprti Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica do Miklošičeve ceste, sporočajo iz Mestne občine Ljubljana. Dodajajo, da som se za popolno zaporo odločili zato, da bodo dela lahko končana v najkrajšem možnem času.

zapora dalmatinova

Na severnem delu Slovenske ceste bo veljala spremenjena začasna prometna ureditev, po kateri bo izvoz možen le v smeri proti Tivolski cesti. Križišče Slovenske in Gosposvetske ceste bo v tem času prevozno le za avtobuse LPP, kolesarje, intervencijska vozila in imetnike dovoljenj MOL za Slovensko cesto.

Za pešce in kolesarje bodo vzpostavljeni koridorji ob gradbišču, ki se bodo sproti prilagajali poteku del, oziroma bodo označene druge obhodne ali obvozne poti.

Mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih trasah. Na Tivolski cesti bo urejeno začasno avtobusno postajališče, tista na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici pa bodo v času zapore ukinjena.

LPP gosposvetska

LPP gosposvetska 2

Poleg arheoloških raziskav, ki so bile delno že opravljene, bodo v okviru del prenovljeni tudi vodovod, kanalizacija, plinovod, vročevod in javna razsvetljava. Nova podoba Gosposvetske ceste bo sledila videzu Slovenske ceste, poleg tega bomo zasadili drevored, tlakovali »trg« pred cerkvijo in na vseh pomembnih točkah (križiščih, prehodih, avtobusnih postajališčih) uredili taktilne oznake za slepe.

Na Dalmatinovi ulici bodo ohranili obstoječo enosmerno ureditev. Z zoženjem voznih pasov bodo na severni strani ulice pridobili dodaten prostor za vzpostavitev kolesarske steze proti zahodu, med parkirnimi mesti pa je predvidena ureditev enostranskega drevoreda.

Pri vsem tem pa bosta potrebna strpnost in prilagajanje situaciji na terenu, k čemur pripomore premišljeno načrtovanje potovanja. Zato udeležence v prometu prosimo, da se pravočasno odpravijo na pot, preverijo aktualno stanje prometa, poiščejo obvoze oz. druge poti … in da uporabljajo alternative, ki omogočajo hitrejše potovanje glede na dano situacijo (hoja, kolo, javni prevoz, sopotništvo, souporaba avtomobila, P+R …). Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest spremljajte na prometnem portalu PROMInfo (https://prominfo.projekti.si/web).

Vaš prispevek