Olimpijska medalja

Goran Janus o tihem dogovoru

G.G./STA
28. 3. 2018, 14.12
Posodobljeno: 28. 3. 2018, 14.19
Deli članek:

Uspešni dosedanji trener slovenske smučarske skakalne Goran Janus je spregovoril o dogovoru med njim in predsednikom zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Smučarske zveze Slovenije Ljubom Jasničem

Bobo
Goran Janus se bo pogovoril z naslednikom na vrhu članske ekipe Gorazdom Bertoncljem.
Toda tudi Petra Prevca je zmotila hitra zamenjava, ki se je zgodila v dveh dnevih po finalu v Planici: "Način, kako se je vse obrnilo, to ni bilo ravno za šport na vrhunski ravni, ampak saj bo šlo hitro mimo."

"Po temeljiti razpravi smo se včeraj odločili, da strokovni izziv za naslednje obdobje damo Janusu, ki je dobil odlične ocene za doslej opravljeno delo. Za slovenske skoke je naredil ogromno, največ med vsemi. Čevlji, v katere bo stopil Bertoncelj, imajo veliko številko. Toda prepričan sem, da je izbira dobra," je povedal predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Smučarske zveze Slovenije Ljubo Jasnič.

"Tihi medsebojni dogovor z Jasničem je bila olimpijska medalja, zato odločitev ni bila veliko presenečenje. Tudi sam sem proti koncu čutil, da stvari ne bodo šle v nedogled in da je čas za nove izzive. Ta je sedaj tukaj pred mano. Dolgo časa smo bili skupaj, uspešne sezone so za nami, zahteve so stopničke, medalje," je povedal Janus.

Slovenski reprezentanci na OI v južnokorejskem Pjongčangu ni uspelo osvojiti olimpijskega odličja, Peter Prevc, ki je branil srebro in bron izpred štirih let in iger v Sočiju, je bil 10. in 12., ekipa pa je tudi ostala brez stopničk.

STA
Ljubo Jasnič

"Cilj zveze in tudi moja je bila letos olimpijska medalja. V sezoni 2011/12 smo začeli kot majhna ekipa, potem smo povečevali kvote skakalcev v svetovnem pokalu, dobili smo močno trenersko ekipo, spoštovano po vsem svetu. Za mano je dolga doba, ki še ni končana in sem v vsem zelo užival," je dejal Janus, ki se je nato zahvalil celotni ekipi na čelu z njegovim pomočnikom Janijem Grilcem, ki bo delo nadaljeval kot vodja mladinskega pogona po Bertoncljevem odhodu na nov izziv.

Več bo doma, več bodo delali na materialih

"Imel sem odprte roke in bi lahko vodil druge ekipe, vendar sem vse odklonil. Ne bom več v neposrednem stiku s tekmovalci, vpet v program treninga, več bom doma. Bom pomagal vsem ostalim trenerjem v skokih in nordijski kombinaciji. Več bomo delali na materialih. Delo trenerja pa me veseli, prav mogoče je, da ga bom opravljal že čez nekaj let. Sedaj pa moramo zagnati reprezentančne pogone. Tako se bova temeljito pogovorila z Bertoncljem, ko se vrne z dopusta," je svojo novo vlogo orisal Janus.