Kultura

Slovo enega najbolj prepoznavnih filmskih obrazov

T.L.
28. 3. 2018, 12.34
Posodobljeno: 28. 3. 2018, 12.54
Deli članek:

Izgubila je bitko z boleznijo, umrla na svojem domu, je sporočil sin Thomas Chabrol.

Profimedia/T.C.D.
Stephane Audran

Poslovil se je eden najbolj prepoznavnih obrazov francoskega filma: igralka Stéphane Audran je umrla v starosti 85 let. Sin Thomas Chabrol je obvestil medije, da je bila mama bolna že dlje časa in da je umrla na svojem domu. Stéphane je ustvarila številne nepozabne filmske vloge, v filmsko zgodovino pa se je vpisala z dvema kultnima filmoma, Babbetino gostijo (nagrada oskar za najboljši tujejezični film leta 1988) in Diskretni šarm buržoazije (tudi dobitnik oskarja leta 1972). 

Profimedia
Stephane Audran

Stéphane je igrala v številnih filmih Clauda Chabrola, s katerim sta bila poročena med leti 1964 do 1980, sodelovala pa sta pri nastajanju 25 filmov. Stéphane je bila prejemnica številnih filmskih priznanj za vloge, ki jih je ustvarila v bogati filmski karieri.

"Njen šarm preveva Chabrolove filme - in filme Rohmerja, Lautnerja, Audiarda, Tavernierja in Buñuela. Stéphane ni več. Njena prisotnost, eleganca in neponovljiv glas pa ostajajo z nami še naprej," je na twitterju zapisala francoska kulturna ministrica Françoise Nyssen.

Profimedia
Stephane Audran