Afera odnosu ni škodovala

Naklonjenost med Trumpom in Putinom še kako živa

T.L.
28. 3. 2018, 13.52
Posodobljeno: 28. 3. 2018, 13.57
Deli članek:

Kljub izgonu ruskih diplomatov iz ZDA.

Reuters
Putin in Trump.

Naklonjenost med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom je očitno še zelo živa in je zapleti med državama ne morejo omajati. 

Potem ko je po ruskih predsedniških volitvah Donald Trump po telefonu poklical Putina in mu čestital za zmago, kljub jasno  - z velikimi tiskanimi črkami  - zapisanim navodilom svetovalcev za nacionalno varnost, naj Putinu ne čestita, očitno tudi zadnji zaplet z izgonom ruskih diplomatov in zaprtju ruskega konzulata v Seattlu, ni pokvaril odnosa med voditeljema. Putin se je namreč, kljub izgonu 60 ruskih diplomatov zaradi napada na zastrupitve nekdanjega ruskega agenta v britanskem Salisburyju, še vedno pripravljen srečati s Trumpom.

Iz Kremlja so danes sporočili, da je Rusija še vedno odprta za možnost srečanja med predsednikoma navkljub izgonu ruskih diplomatov. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da iz Washingtona niso prejeli sporočila, ali je srečanje še na programu, bi pa ruska stran privolila v srečanje. 

Poleg Velike Britanije in ZDA je še več kot 20 držav napovedalo, da bodo iz solidarnosti z Veliko Britanijo izgnale ruske diplomate.