Izjave po tekmi

Vujović: "Na sodnike se ne bom izgovarjal, a ..."

J.P./STA
24. 1. 2018, 18.47
Posodobljeno: 24. 1. 2018, 19.24
Deli članek:

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Češka (26:26) na evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

M24
Veselin Vujović

* Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Pred in med tekmo sem vseskozi poskušal moje varovance prepričati, da bo tekma s Čehi izjemno zahtevna, kar je potrdil prvi polčas. Čehi so povedli z veliko razliko in veliko truda je bilo potrebnega z naše strani, da smo nadoknadili zaostanek, pri tem pa porabili tudi veliko energije. Upal sem, da bo tehtnico na našo stran nagnila svežina mojih igralcev s klopi, na tekmi s Češko pa tega ni bilo. Učinek krožnih igralcev je bil katastrofalen, v napadu in obrambi smo naredili odločno preveč napak, veliko smo grešili v napadu. Navkljub temu smo si v končnici priigrali dva gola prednosti, a tega nismo znali unovčiti. Na sodnike se ne bom izgovarjal, a v končnici tekme sta dosodila sporno sedemmetrovko v našo škodo, v našem zadnjem napadu pa nista dosodila sedemmetrovke v našo korist, čeravno bi jih po pravilih morala. Upal sem na zmago, v odločilnih trenutkih pa nismo imeli sreče in znanja."

* Blaž Janc, reprezentant Slovenije: "Razočaranje je izredno. Ni se izšlo po naših željah, borili smo se po svojih najboljših močeh in želeli zmagati, na koncu pa le remizirali."

* Blaž Blagotinšek reprezentant Slovenije: "Češka v svetu rokometa pri gledalcih ne uživa velikega ugleda, a gre za ekipo, ki na tem prvenstvu igra odlična in je premagala Dansko ter dodobra namučila Nemčijo. V tekmo smo šli preveč medlo, dobili nekaj nepotrebnih golov, tudi češki vratar nam je povzročal velike preglavice. V drugem polčasu smo igrali dobro obrambo, na koncu nam je zmanjkalo sreče, morda tudi nekaj energije."