Vrtec v Črnomlju

Nepravilnosti tako hude, da morajo vrtec zapreti

Sabina Gosenca, Dolenjski list
24. 1. 2018, 19.30
Deli članek:

Vrtec na Majerju je na udaru po še enem obisku inšpektorjev. Zaradi nepravilnosti je šolski inšpektor že izdal odločbo o zaprtju vrtca, nepravilnosti pa je odkrila tudi požarna inšpekcija.

Dolenjski list
17. januarja je bil v vrtcu Črnomelj, enoti Majer, izveden inšpekcijski nadzor s področja varstva pred požarom

V vrtcu na Majerju v Črnomlju, o katerem smo že poročali, so poleg nepravilnosti, ki jih je odkril inšpektorat za šolstvo in šport, zdaj v javnost prišle nove nepravilnosti, ki jih je ugotovila požarna inšpekcija.

Inšpekcija predlagala izbris vrtca

Decembrski obisk inšpektorja z Inšpektorata RS za šolstvo in šport je med drugim potrdil domneve razburjenih staršev, da vrtec na Majerju ni primeren za obratovanje, saj mu je 1. decembra 2017 poteklo 20-letno začasno dovoljenje za obratovanje. »Inšpektorat RS za šolstvo in šport je dne 12. 12. 2017 skladno s 7. točko 14. b člena Zakona o šolski inšpekciji ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport predlagal izbris Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, enota Majer, iz razvida izvajalcev javno veljavnih programov,« se glasi eden od sklepov. A vrtec na Majerju je še vedno odprt, nekaj nepravilnosti so v vrtcu že odpravili, nekaj jih še bodo, zagotavljajo v vodstvu vrtca.

Sabina Gosenca
V preteklosti so se že pritoževali zaradi zunanjosti vrtca.

Kam z več kot 100 otroki?

Županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanović, ki se je prejšnji teden udeležila tako sveta staršev kot seje sveta zavoda vrtca Črnomelj, še vedno trdi, da vrtec dosega minimalne standarde in da je pomembno izpostaviti, da so doslej vsi otroci dobili možnost obiskovati vrtec. Ker pa bo treba poleg treh oddelkov otrok na Majerju poskrbeti še za pet oddelkov otrok, ki obiskujejo vrtec v Loki, saj se bo tam en del rušil, so zdaj pred zahtevno nalogo. Kam z več kot 100 otroki? Pa tudi to še ni vse, kajti na vpis v vrtec čaka še več kot dvajset malčkov, a se za zdaj ne ve, ali bodo kak nov oddelek sploh lahko odprli. Odločbe z ministrstva, ki bo občinski oblasti in staršem otrok v vrtcu na Majerju dala odgovor, ali se mora vrtec zapreti, namreč še ni.