Svinjarija v Kidričevem

FOTO: Borisa Kidriča začasno nadomestila svinjska glava

S.R.
3. 1. 2018, 15.15
Posodobljeno: 3. 1. 2018, 15.29
Deli članek:

Spomeniški park v Kidričevem, natančneje podstavek, na katerem je nekdaj stal doprsni kip slovenskega prvoborca Borisa Kidriča, je bil včeraj prizorišče svinjarije.

PtujLeaks/Facebook
Kadaver na spomeniku.

Včeraj ob približno 13.30 uri so bili policisti obveščeni, da naj bi bila v spomeniškem parku v Kidričevem, natančneje na podstavek, na katerem je bil do tatvine v letu 2010 postavljen doprsni kip Borisa Kidriča, nastavljena svinjska glava. Policista sta ob prihodu na kraj ugotovila, da na stebru sicer ni ničesar vendar sta z zbiranjem obvestil ugotovila, da so svinjsko glavo že odstranili delavci tamkajšnjega občinskega podjetja, jo ustrezno zavarovali in oddali na zbirnem centru za odpadke v Kidričevem.

Policisti PP Ptuj zadevo še vedno preiskujejo, zaenkrat še neznanega storilca pa sumijo nedostojnega vedenja na javnem kraju z namenom vzbujanja politične nestrpnosti. V kolikor se bodo njihovi sumi izkazali za upravičene, bodo zadevo obravnavali v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku. Policisti so dogodku sicer že obvestili pristojno tožilstvo.