Meja sneženja se bo spustila

Sneg do nižin: zapade ga lahko tudi 20 centimetrov!

J.P.
15. 12. 2017, 16.54
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 16.59
Deli članek:

Zvečer in ponoči se bo meja sneženja v notranjosti države spustila do nižin.

Profimedia
Pripravite lopate.

Na Primorskem bo začela pihati šibka do zmerna burja.

Nekje manj, drugod več

V nedeljo bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo megla. V ponedeljek bo na zahodu zmerno od pretežno oblačno, v osrednjih in vzhodnih krajih bo deloma sončno. Po kotlinah se bo zadrževala megla.

Kot ugotavljajo meteorologi Agencije RS za okolje, se bo vreme v naslednjih dneh le stabiliziralo, umirile se bodo tudi vetrovne razmere. »Obdobje nenavadno toplega vremena se bo zaključilo v petek zvečer in v noči na soboto, ko nas bo dosegla hladna fronta. Meja sneženja se bo, z izjemo obale in najnižjih delov Primorske, povsod spustila do nižin,« so sporočili. Do jutra lahko po nižinah pričakujemo 5 o 10 centimetrov mokrega snega, manj ga bo na skrajnem severovzhodu države. Več snega, do približno 20 centimetrov, ga bo zapadlo v višjih krajih in v delu Notranjske in Kočevskega.

Marsikje bo sneg skopnel že v soboto čez dan, saj bodo temperature nad lediščem. V prihodnjih dneh pa bosta nočna in jutranja temperatura padli pod ničlo, zato bo snežna odeja pomrznila.

»S to novo snežno pošiljko bo letošnja zima v skupni količini novozapadlega snega marsikje že prehitela lansko celotno zimo. Ta je bila sicer hladna, a s snegom zelo skopa,« so še sporočili.