Možna poledica

FOTO in VIDEO: Ponekod ga lahko nasuje, drugje le dež

G.G.
29. 11. 2017, 07.28
Posodobljeno: 29. 11. 2017, 10.53
Deli članek:

Pada. Ponekod dežuje, na severu in severozahodu države pa večinoma sneži.

promet.si
Na cesti med Planino in Ravbarkomando.

promet.si
Poljana na Koroškem, začetek sneženja.

Čez dan se bodo padavine razširile na vso Slovenijo. Po besedah naših vremenoslovcev bo “dokaj izdatno” snežilo na Gorenjskem in Koroškem, občasno pa tudi na Notranjskem in širšem območju Ljubljane, kjer zaenkrat, kot obupano ugotavljajo številni otroci, le dežuje.

Sneg se bo lahko mešal tudi z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna poledica. Najvišje temperature bodo od 0 do 5 stopinj, ob morju se bodo dvignile do 11 stopinj Celzija.

Oblačno vreme z občasnimi padavinami bo predvidoma tudi v četrtek, po nižinah v notranjosti bo večinoma rahlo snežilo. V petek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja, ki po obetih ne bo pojenjala do sobote. V preostalem delu Slovenije bo oblačno, v severovzhodnih krajih se bo delno zjasnilo. S pretežno oblačnim vremenom bomo vstopili tudi v vikend, ponekod na vzhodu bo pričakovati občasno naletavanje snega.

promet.si
Pobeljena cesta v Bohinjski Bistrici. Čas: okoli 7.30.

promet.si
Avtocesta v bližini Jesenic.

Na nekaterih cestah so razmere zaradi sneženja bolj zahtevne kot običajno. Lahko se pojavi tudi poledica. Policija svetuje, naj vozniki dosledno upoštevajo prometna pravila in naj bodo predvsem zbrani, pozorni in strpni.

promet.si
Na gorenjski avtocesti pri cestninski postaji Torovo je ob 7.30 še deževalo.