Sprememba

Arso svari: možne močnejše nevihte, ponekod tudi s točo

J.P.
11. 7. 2017, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala opozorilo: »Danes popoldne in zvečer so po Sloveniji možne močnejše nevihte in krajevna neurja.«

STA
Nevihte bodo zajele večji del države.

Po poročanju spletne strani neurje.si bodo nevihte zajele večji del države, glavnino pa gre pričakovati zvečer in v prvem delu noči.

VIDEO: Hudo neurje, toča in tornado pri severnih sosedih

Zvečer in v prvem delu noči

Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, toče ne gre odpisati. Pričakovati jih gre predvsem v severni polovici države. Nevihte se bodo zvečer okrepile in se v prvem dnevu noči razširile proti jugovzhodu države.

Po poročanju omenjene spletne strani je razvoj močnih neviht najbolj verjeten na Koroškem, Štajerskem, severu Primorske, Notranjskem in deloma v osrčju Slovenije. Padavine bodo v drugem delu noči postopoma ponehale.

Tudi zvečer bi lahko neurja lokalno spremljala toča, zaradi močnih nalivov pa lahko pride do razlivanja hudourniških vod.

Dežurni meteorolog Brane Gregorčič je povedal, da od srede do konca tedna pa ne pričakujejo neviht in vročine. "Od srede bo bolj prijetno vreme brez neugodnih ekstremov," je dejal. V sredo bodo temperature ostale pod 30 stopinjami Celzija. "V petek, soboto in nedeljo bodo ob jutrih temperature okoli 15 stopinj, čez dan pa okoli 25 stopinj," je povedal Gregorčič.

Vročina se bo predvidoma vrnila že v začetku prihodnjega tedna.