Sum korupcije

Ena oseba še v pridržanju, kriminalisti nadaljujejo s preiskavo

M.K./STA
6. 7. 2017, 08.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kriminalisti danes nadaljujejo s hišnimi preiskavami v zvezi z včeraj začeto preiskavo na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor, med katero so trem osebam odvzeli prostost.

Bobo
Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo (fotografija je simbolična).

Dve osebi so po opravljenih hišnih preiskavah izpustili, ena je še v policijskem pridržanju. Hišne preiskave bodo opravljali tudi danes, so sporočili s PU Koper. Po navedbah Večera so preiskovali sedež Pošte Slovenije.

Hišne preiskave so v sredo popoldne potekale po odredbi Okrožnega sodišča Koper, izvajali pa so jih koprski kriminalisti v sodelovanju s policisti in kriminalisti policijskih uprav (PU) Ljubljana in Maribor. Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Kot so zapisali na koprski policijski upravi, so iskali dokaze za kazniva dejanja s področja korupcije pri gospodarskem poslovanju. Hišne preiskave so opravili na naslovih bivanja treh osumljencev in v poslovnih prostorih dveh gospodarskih družb, kjer so ti zaposleni.

Večer je v sredo poročal, da so kriminalisti izvajali hišne preiskave na sedežu Pošte Slovenije na Slomškovem trgu v Mariboru. Da je na njihovem sedežu poteka kriminalistična preiskava, je zvečer potrdila tudi Pošta Slovenija, ki je še navedla, da korektno sodelujejo z organi pregona, drugih informacij pa ne morejo posredovati.

Po zadnjih neuradnih informacijah časnika naj bi v zadevi šlo za domnevno sporno dogovarjanje "pod mizo" okoli javnega razpisa oziroma izbire ponudnika za določeno opremo, ki jo pošta potrebuje za obvladovanje tveganj na varnostnem področju. Kolikšna je vrednost razpisa, ni znano, razpis pa še ni bil zaključen in Pošta Slovenije ponudnika še ni izbrala.

Kot dodaja Večer, naj bi se v preiskavi znašel direktor korporativne varnosti na Pošti Slovenije Mitja Štampfer, ob njem pa tudi ljubljanski podjetnik Tomaž Kastelic, ki naj bi bil s to družbo tesno poslovno sodeloval. Ujela naj bi se bila v prisluhe, ko so kriminalisti izvajali prikrite preiskovalne ukrepe zoper druge osumljence v drugi domnevno koruptivni zgodbi, piše časnik na spletni strani.