Neizzvan napad

Poklicni zločinec pristopil k vozilu in v glavo ustrelil policistko

S.R./STA
6. 7. 2017, 08.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nekdanji kaznjenec je včeraj zjutraj v Bronxu ubil 48-letno policistko Misots Familia.

Reuters
Stari znanec policije Alexander Bonds leta 2013.

Nekdanji kaznjenec 34-letni Alexander Bonds je v sredo zgodaj zjutraj v Bronxu pristopil k policijskemu vozilu, potegnil pištolo in ustrelil v glavo ter ubil 48-letno policistko Misots Familia. Njen partner je poklical na pomoč in kolegi so Bondsa pokosili z več kot 20 streli le ulico stran od napada.

Policijski komisar New Yorka James O'Neill je dejal, da je šlo za povsem neizzvan napad, umorjena policistka in napadalec pa se nista nikoli prej srečala. Ljudje v okolici so mislili, da nekdo še vedno praznuje 4. julij, kar se v ZDA počne z ognjemeti in petardami skozi vso noč.

Bonds je bil leta 2001 aretiran kot najstnik zaradi napada na policista, leta 2013 pa so ga pogojno izpustili na prostost po obsodbi na osem let zapora zaradi oboroženega ropa. Septembra lani je na Facebooku grozil, da bo nekaj storil, če ga policisti, ki pobijajo ljudi, ne bodo pustili pri miru.

To je že drugi neposredno neizzvan napad na policiste v New Yorku po letu 2014, ko je 28-letni Ismaaiyl Brinsley ubil iz zasede dva policista in nato storil samomor.