Nevihte

Hude ure: sprožilo se je več plazov, poplavljale so vode

T.L.
1. 6. 2017, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nevihtno vreme je prineslo kar nekaj nevšečnosti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po Sloveniji je vreme pestro, saj preko dela države potujejo nevihtne celice, ki povzročajo tudi težave, predvsem poplave, plazove in podobne nevšečnosti.

Na Sejmiški ulici v Leskovcu pri Krškem so ob 19.30 uri črpali meteorno vodo, med drugim je tudi krško Qulandijo zalila voda.

Pestro je bilo v Lovrencu na Pohorju, kjer se je zvrstilo kar nekaj neugodnih dogodkov. Na električne žice je padlo drevo in se je žgalo, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Meteorna voda je zalila tudi nekaj kletnih prostorov in ogrožala nekaj objektov. Okoli 18. ure je na cesto Ruta–Lovrenc na Pohorju v občini Lovrenc na Pohorju neurje z močnim nalivom naneslo kamenje. Cesta je bila neprevozna tudi zaradi več podrtih dreves, o dogajanju pa so bili obveščeni delavci cestnega podjetja CP Ptuj. 

Ob 18.00 je v Pamečah, občina Slovenj Gradec, meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Pameče- Troblje in Komunalno podjetje Slovenj Gradec so odmašili komunalni jašek, da je voda odtekla. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 17.31 je na območju občine Podvelka zaradi neurja meteorna voda zalila in ogrožala več objektov, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Več cest je neprevoznih. Ceste sanirajo dežurni delavci Cestnega podjetja VOC Celje. Na terenu so gasilci PGD Brezno- Podvelka, Ožbalt, Ribnica na Pohorju in Kapla. Aktiviran je bil tudi Občinski štab Civilne zaščite občine Podvelka. Na terenu je v pomoč tudi gradbeni stroj. Plaz se je sprožil tudi na železniško progo v naselju Rdeči Breg, sanirajo pa ga dežurni delavci iz železnice.