Sredi oceana

Dve smrti na ladji Tamar: na pomoč poslali sedem padalcev

T.L.
25. 4. 2017, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko bodo razmere to omogočale, bodo trupli dveh umrlih pomorščkov in dveh ranjencev odpeljali z ladje.

Splošna plovba
Ladja se nahaja - dobesedno - sredi Atlantskega oceana.

"Vse nas je prizadela tragedija," je po eksploziji na ladji Tamar, ki je zahtevala tudi človeške žrtve, dejal Egon Bandelj, predsednik uprave Splošne plovbe. "Potrdim lahko, da sta umrla dva pomorščaka, dva pa sta huje poškodovana. Eden od poškodovanih je Slovenec, medtem ko sta žrtvi eksplozije Filipinca," je še povedal Bandelj, ki je v nenehnem stiku s posadko na ladji, ki preživlja težke trenutke. Na ladji so sicer skupaj trije slovenski državljani.

Eksplozija se je zgodila včeraj okoli poldneva, ognjene zublje pa so uspeli pogasiti pomorščaki na ladji. Ladja ni huje poškodovana in bo lahko nadaljevala s plovbo proti Azorom. Na ladji je bilo v času eksplozije, ki se je zgodila pod premcem, v shrambi za opremo za vzdrževanje ladje, 20 ljudi.

Splošna plovba
Lokacija ladje Tamar.

Ker je do dogodka prišlo sredi Atlantika, se ladji ameriška obalna straža, ki je koordinirala reševalno akcijo, ni mogla približati. Z vojsko so poslali letalo s sedmimi padalci – zdravniki in medicinskim osebjem, inšpektorji -, ki so skočili v morje in prišli do ladje.

Ko bodo razmere to omogočale in se bo ladja približala Azorom, bodo trupli dveh umrlih pomoračkov in dveh ranjencev odpeljali z ladje.

Splošna plovba
Ladja Tamar

V kolikšnem številu bo posadka, ki ji v teh trenutnih ni lahko pri srcu, vendar se mora soočiti s tragičnim dogodkom, nadaljevala pot, še ni jasno. Odločitev o tem, ali bodo na ladjo poslali dodatne pomorščake namreč še ni sprejeta.