Rašomonijada

Vidik Odbora 2014: vztrajnik Ibro je v samoobrambi udaril brezdomca Toneta

G.G./STA
25. 4. 2017, 11.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Odboru 2014 imajo drugačno razlago četrtkovega pretepa v Miklošičevem parku, po katerem je brezdomec pristal na urgenci. Po njihovih pojasnilih ni šlo za napad vztrajnika Ibra na brezdomca Toneta, pač pa je Tone napadel Ibra, ki se je potem branil. Napad Toneta nad Ibra obžalujejo, tudi Ibro obžaluje, da je v samoobrambi z berglo udaril Toneta.

STA
Pred sodno palačo so ostali znaki nasilnega obračuna.

Predsednik odbora Aleš Primc je v sporočilu za javnost zapisal, da je v četrtek šlo "za zlorabo nahujskanega 60-letnega klošarja Toneta, ki je napadel mirnega 76-letnega vztrajnika Ibra, ki je celo življenje do upokojitve trdo garal kot zidarski delavec". Po njihovih pojasnilih je Ibro kot običajno prišel na shod Odbora 2014 pol ure pred začetkom ter na klopci v parku mirno čakal na začetek shoda.

Najprej naj bi k Ibru prišel moški srednjih let in ga začel šikanirati, ker je na shod prinesel slovensko zastavo. Ibro mu je "mirno, kulturno in dostojanstveno" razložil, da spoštuje slovensko zastavo in jo je zato prinesel na shod, navaja Primc.

Nato je do Ibra z enakimi očitki, zakaj ima slovensko zastavo, prišel še 60-letni Tone in ga začel zmerjati. "Poleg tega je z vpitjem in žalitvami izražal nestrijanje z Janezom Janšo. Tudi njemu je Ibro povedal, da spoštuje slovensko zastavo in prosil, naj ga pusti pri miru," pojasnjuje Primc.

Ibro obžaluje

Nato je Tone odšel do "svoje" klopce, vzel berglo in prišel nazaj k vztrajniku Ibru ter ga napadel in udaril z berglo tako, da sta oba padla po tleh, navaja Primc. "76-letni vztrajnik Ibro je nato v samoobrambi, da bi se zaščitil, 60-letnemu klošarju Tonetu iztrgal berglo in ga udaril z njo," še pojasnjuje in dodaja, da "Ibro obžaluje, da je v samoobrambi z berglo, s katero je bil napaden, udaril nahujskanega 60-letnega klošarja Toneta".

Ob tem v odboru poudarjajo, da se incident ni zgodil pred sodiščem na shodu Odbora 2014, ampak v Miklošičevem parku okoli pol ure pred shodom. "Obžalujemo, da pristaši nepoštenih sodnikov zlorabljajo klošarja Toneta, da bi očrnili borce za človekove pravice, ki se borimo za pošteno sojenje na sodiščih," so zapisali.

S Tonetom pa sočustvujejo, saj "so ga nahujskali in podkupili z vrednostjo nekaj evrov", da je napadel mirnega Ibra in bil nato ob samoobrambi vztrajnika Ibra poškodovan.