Tržič

S prijateljem tepla policista, dokler ta ni streljal

B.K.
25. 4. 2017, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tržiški kriminalisti so k preiskovalni sodnici v začetku prejšnjega tedna privedli moška, ki sta osumljena ponedeljkovega napada na policista.

Planet TV
Fotografija je simbolična.

Prvi moški se je policistoma uprl že med rutinskim ugotavljanjem identitete, sporočajo gorenjski policisti. Njegova dejanja so se v kratkem času iz nedostojnega vedenja prelevila v udarce. Policista sta zato proti njemu uporabila plinski razpršilec, kljub temu je osumljenec uspel enega izmed policistov poškodovati in pobegniti.

Policista sta nato poklicala zdravniško pomoč. Medtem, ko je zdravnica v reševalnem vozilu zaradi učinka rabe plinskega razpršilca oskrbovala drugega policista, je prvi poškodovan sedel v službenem vozilu. Takrat se je na kraj vrnil osumljenec in s sabo pripeljal prijatelja.

Moška sta obstopila policijski avtomobil in policista silovito napadla ter mu grozila, da ga bosta ubila. Policist se je napada skušal obraniti, a ker pri tem ni bil uspešen, napad pa je bil vedno bolj intenziven, je opozoril, da bo streljal in nato tudi izstrelil opozorilni strel. Po tem sta napadalca z napadom prenehala in pobegnila.

Osumljenca naj bi se policistu maščevala, ker naj bi bil, zaradi uporabe plinskega razpršilca poškodovan otrok, s katerim je bil osumljenec takrat na kraju. Komisija  policije je navedbe preverila in ugotovila, da otrok v dogodku ni bil poškodovan,  obstaja pa možnost, da je zaradi hlapenja dražilne snovi prišlo do lažjega draženja oči pri otroku.

Napadalca v dogodku nista bila telesno poškodovana, eden od policistov pa je utrpel več ran po glavi, obrazu in drugih delih telesa.