Top flop tedna

V "škatli presenečenja" so se nahajale droge

ss
3. 4. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
V Zagorici pri Čatežu je kmet ostal brez traktorske kosilnice.

1. Kranjski policisti iščejo mlajši ženski, ki sta na Valjavčevi ulici »prodajali pižame in v prepričevanju nakupa poskušali vstopiti v stanovanje«.

2. Ljubljanski policisti pa iščejo moškega, ki si je v draguljarni ob Celovški cesti ogledoval nakit, nato pa nenadoma z razstavnega pladnja pograbil za 2500 evrov verižic in jo popihal v neznano.

3. V Zagorici pri Čatežu je kmet ostal brez traktorske kosilnice. Škode je za okrog tisočaka.

4. V Celju je neznanec vlomil v parkirano osebno vozilo. Lastnik pogreša dva etuija s sončnimi očali in naglavno svetilko.

5. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec v vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. Kranjski policisti so oglobili moškega, ki je na ulici streljal s plašilno pištolo.

7. V Šempetru pri Novi Gorici je neznani storilec ukradel nezaklenjeno otroško kolo.

8. V Radljah ob Dravi so policisti četverici Romunov, ki so na nedovoljen način zbirali prostovoljne prispevke, dvakrat v enem tednu zasegli avtomobil znamke Audi A4, ker niso imeli denarja za plačilo globe.

9. Na območju golf igrišča v ljubljanskem Trnovem je lovec ustrelil golfista v nadlaket desne roke. Lovec je z lovsko puško na polju, oddaljenem več 100 metrov od golfišča, v skladu z veljavno odločbo izvajal odstrel vran … Oškodovanec je zdravniško pomoč odklonil, policija pa nadaljuje zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

10. Med kontrolo prometa na regionalni cesti v Veliki Pirešici sta celjska policista ustavila 30-letnega voznika in enako starega sopotnika. Pri kontroli sta moža postave zaznala močan vonj po travi, zato sta pozvala moška, da jo izročita. Oba sta zatrjevala, da mamil nimata pri sebi, a sta policista travo sama opazila pri menjalniku. Sopotnik si je nato premislil in povedal, da je njegova in da jo ima za lastno uporabo. Policista pa sta na zadnjem sedežu opazila tudi kartonasto škatlo, a junaka nista želela povedati, kaj je v njej. Zaradi utemeljenega suma, da je v vozilu prepovedana droga, so policisti obema odvzeli prostost, osebno vozilo pa zasegli. V škatli so nato našli približno sto gramov kokaina in kilogram amfetaminov. Sopotnik bo kazensko ovaden.