V plamenih

FOTO: Zaradi dima zavladala panika

pk
14. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V petek popoldne se je nad enim od blokov v središču Ajdovščine dvigal gost črn dim. Zagorelo je v enem od stanovanj. Škoda je velika. Stanovalca sta morala obiskati bolnišnico.

PGD Ajdovščina
»Sreča je, da smo gasilci na kraj dogodka prišli tako hitro.«

V Lokarjevem drevoredu v Ajdovščini je v petek nekaj po tretji uri popoldne prišlo do požara. Ta je vzplamtel v stanovanju dveh moških. Ko je zagorelo, sta se z ognjenimi zublji najprej spopadla sama, nato pa so prihiteli gasilci.

GRC Ajdovščina
Vodja intervencije Tadej Lemut je povedal, da so bili na kraju požara v treh minutah, kar je sreča, saj so tako lahko preprečili širjenje ognja.

Kot nam je povedal vodja intervencije Tadej Lemut, poklicni gasilec iz Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina (GRC Ajdovščina), so na kraj dogodka prišli zelo hitro; stavba ajdovskih gasilcev namreč stoji nedaleč stran od kraja požara. »V samo treh minutah smo bili v bloku, kar je sreča, saj smo tako lahko hitro posredovali in pogasili ogenj,« pojasni.

Bali so se širjenja

Da se nekaj dogaja, so hitro zaznali tudi stanovalci; nekateri so namreč zavohali ali celo videli dim. »Ko sem zagledal črn dim, ki je švigal skozi okno, ki sta ga stanovalca odprla, sem se prestrašil. Sočustvoval sem z njima, obenem pa upal, da se ogenj ne bo razširil še na druga stanovanja,« pravi eden od stanovalcev. Doda, da so imeli srečo, da so gasilci tako blizu in so res hitro prišli.

PGD Ajdovščina
Moška sta se z ognjem v kuhinji najprej spopadla sama, nato so prišli gasilci.

Lemut, vodja intervencije nam še pove, da je zagorelo v drugem nadstropju večstanovanjskega objekta. »Gasila sva dva poklicna gasilca iz GRC Ajdovščina, nato so se nam pridružili še ajdovski prostovoljni gasilci, ki so nam pomagali gasiti, na koncu smo skupaj počistili in prezračili prostore,« pojasni.

V skrbeh

Pove tudi, da je škoda kar precejšnja. »Kuhinja je skoraj povsem uničena. Se pa ogenj ni razširil na druge prostore ali celo na še kakšno stanovanje. Stanovalce je seveda skrbelo, da bi do tega prišlo, kar je razumljivo, zato so bili nekoliko panični.« 

PGD Ajdovščina
Tako je videti od ognja povsem uničena kuhinja. Škoda je precejšnja.

Moška, ki sta živela v stanovanju, sta vdihnila precej dima, zaradi česar sta se počutila slabo. Pomagali so jima ajdovski reševalci. Ti so ju nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so ju pregledali. Menda sta že okrevala.