Obsežen požar

Kranj: ognjeni zublji so naredili veliko škode

Sašo Avramovič
13. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Požar, ki se je v soboto zgodaj zjutraj vnel na gospodarskem poslopju ob Škofjeloški cesti v Stražišču pri Kranju, je povzročil veliko gmotno škodo, poginili sta tudi dve živali.

Gasilsko reševalna služba Kranj
Požar je izbruhnil nekaj minut čez četrto zjutraj.

V soboto zgodaj zjutraj, urni kazalci so kazali nekaj minut čez četrto uro, je na Škofjeloški cesti v Stražišču pri Kranju izbruhnil obsežen požar. Zagorel je večji gospodarski objekt v izmeri približno 15 krat 40 metrov.

Krava in maček, sta poginili v obsežnem požaru.

Poginili dve živali

Na kraj dogodka so hitro prihiteli kranjski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz PGD Bitnje, Kokrica, Žabnica, Stražišče, Primskovo in Breg ob Savi. V objektu so bile živali in pretežno kmetijske stvari, so v sporočilu za javnost navedli na Policijski upravi Kranj. »Iz objekta so gasilci rešili več telet, eno kravo je moral dežurni veterinar usmrtiti,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Ognjeni zublji so bili na žalost usodni tudi za mačka. Od ljudi ni bil nihče poškodovan, tudi škode na drugih objektih ni bilo, ker se ogenj ni razširil, so dodali na kranjski policijski upravi. So pa morali objekt zaradi varnosti delno porušiti.

Gasilsko reševalna služba Kranj
V objektu so bile živali in pretežno kmetijske stvari.

Vzrok požara?

Gasilsko reševalna služba Kranj
Posredoval so kranjski poklicni gasilci in prostovoljni iz PGD Bitnje, Kokrica, Žabnica, Stražišče, Primskovo in Breg ob Savi

Kriminalisti sicer še vedno ugotavljajo točen vzrok požara. Po dosedanjih ugotovitvah je zagorelo v nadstropju poslopja, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje in na nekatere preostale prostore objekta v pritličju. Na objektu in stvareh je nastala velika gmotna škoda.

Nato še prometna nesreča …

Gasilsko reševalna služba Kranj
Ogenj se k sreči ni razširil na ostale objekte.

V tej intervenciji so policisti zgodaj zjutraj obravnavali tudi prometno nesrečo. Voznik je z osebnim avtomobilom prevozil policijsko zaporo in na kraju intervencije poškodoval dve gasilski vozili. »Oseba v civilnem vozilu je bila poškodovana in so jo oskrbeli ter odpeljali na zdravljenje reševalci NMP Kranj,« je še poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju nesreče pokazal 0,68 mg/l alkohola, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, policisti pa postopek proti njemu še vodijo, so še navedli na kranjski policijski upravi.