Gre za naključje?

Krščanski forum SDS o predlogu družinskega zakonika: »Določena skupina želi popolnoma obvladovati družbo«

J.P.
7. 3. 2017, 11.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Državni je obravnaval predlog družinskega zakonika.

Bobo
Če bo potrebno, bodo podprli tudi nov razpis referenduma.

Kot je razvidno iz spletne strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, so bistvene novosti predloga zakona povezane z »ukrepi za varstvo koristi otroka«. »Družinska razmerja so sedaj urejena v Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki je bil nekajkrat noveliran, vendar praksa kaže, da je potrebna boljša ureditve družinsko pravnega področja. Predlog ureja zakonsko zvezo, zunajzakonsko skupnost, razmerja med starši in otroki, oblike pomoči pri težavah v družinah, ukrepe za varstvo koristi otroka ter preživljanje, posvojitev, podelitev starševske skrbi sorodniku, rejništvo in skrbništvo za otroke ter odrasle osebe, ki potrebujejo posebno varstvo.« Pojem družine je zastavljen širše, »saj za družino štejejo tudi nekatere skupnosti življenje otroka z odraslo osebo, ki ni njegov starš ali posvojitelj«. Tako za pojem družine ni več potrebno, da gre za skupnost otroka z obema staršema, ampak zadostuje, da otrok živi z enim od staršev ali »z eno odraslo osebo, ki zanj skrbi in ki ima do otroka po zakonu pravice in obveznosti.«

Amandmaji k Predlogu Družinski zakonik

Ni naključje, pišejo

Krščanski forum SDS pa opozarja, da »novi predlog znova širi definicijo družine v smer, da bi lahko dokončno legalizirali homoseksualne poroke in tudi posvojitev otrok, v šolske programe pa vsilili razvpito teorijo spola«. Zato se strinjajo s stališčem Gibanja za otroke in družine, da je predlog »zelo nestrokovno pripravljen in ne prinaša rešitev za mnoge pomembne težave, s katerimi se srečujejo slovenske družine«.

Zapisali so tudi, da ni naključje, da je predlog družinskega zakonika v DZ prišel v času prvih sklenitev istospolnih zakonskih zvez. »Takšna sočasnost dogodkov ne preseneča, saj očitno želi vladajoča elita slovensko javnost na perfiden način »psihološko pripraviti« na »nujne« spremembe,« so zapisali ter dodali, da je iz tega razvidno, »da želi določena skupina preko političnih ter sodnih institucij popolnoma obvladovati družbo ter svoja načela družinske politike vsiliti vsem državljanom«.

Če bo potrebno, bodo podprli tudi nov razpis referenduma.