Ob vrnitvi

Vujović: Žal mi je, da sem moral premagati Hrvaško. Upam, da mi ljudje oprostijo

T.L.
29. 1. 2017, 17.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na vprašanje, če bi želel prevzeti hrvaško reprezentanco, je dejal, da bi lagal, če bi rekel, da ne.

Grega Wernig

Slovenske rokometaše je na zagrebškem letališču, kjer so pristali ob povratku iz SP v Parizu, pričakalo nekaj sto navijačev, svojcev in novinarjev. Po letališču je odmevalo "kdor ne skače, ni Slovenec", v središči hrvaških medijev pa je trener Veselin Vujović. Prelomnih trenutkov, v katerih so njegovi igralci nadoknadili zaostanek in zlomili Hrvate, še danes ne more pojasniti.  

Za Index.hr je Vujović namreč dejal, da ne zna povedati, kako je zmagal, da pa je Slovenija v vsakem primeru do konca verjela v zmago. "Ko se je začela čutiti utrujenost hrvaških igralcev, niso delali rotacij in ob koncu dobesedno niso mogli hoditi. Zadovoljen sem, ampak takšni preobrati se v športu dogajajo redko, to, kar smo storili, je za Guinessovo knjigo." 

Žal mu je za Hrvate

"Žal mi je, da sem moral premagati Hrvaško, upam, da bodo ljudje razumeli to in mi oprostili. Najbolj bi si želel, da bi Zlatko Horvat zadel tisto sedemmetrovko, danes bi Hrvaška igrala finale, mi pa bi premagali Norvežane in vsi bi veseli prišli domov," je dodal Vujović. 

Dodal je, da v enem trenutku pomislil, da če bo hrvaški trener Babić pri razliki 8 golov umaknil glavne igralce in pustil mlade sile, bo Slovenija tekmo izgubila. "Iz strahu ali drugega razloga je glavne igralce držal na terenu skoraj vso tekmo. Ko smo jih dohiteli, ni imel več poguma, da bi jih zamenjal s tistimi, ki niso nosilci igre. Zdi se, da je bilo to odločilno, na koncu ni bila psihologija," je med drugim povedal Vujović za Index.hr in še dodal, da mu je iskreno žal, da nista obe reprezentanci osvojili medalje.

Na koncu je na vprašanje, če bi želel prevzeti hrvaško reprezentanco, za Index.hr odgovoril: "Lagal bi, če bi rekel ne, koliko pa je to realno, pa ne vem. Obstajajo dogovor in dane besede, nekaj več od papirja".