Elektro Primorska

Burja jim je vzela elektriko

G.G./STA
17. 1. 2017, 10.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Močna burja povzroča težave tudi na električnem omrežju Elektra Primorke. Brez elektrike so bili odjemalci na daljnovodu Dutovlje na odseku Avber-Ponikve, odjemalci na enem odcepu daljnovoda na območju Pivke in odjemalci na območju Trnovega.

STA
Po napovedih agencije za okolje bo v torek na Primorskem pihala močna burja.
Burja in nanosi snega povzročajo težave in tudi omejitve v prometu.

Odsek na daljnovodu Dutovlje, kjer je prišlo do napake, po podatkih Elektra Primorska oskrbuje okoli 500 odjemalcev. Za odpravo napake so potrebovali približno uro, so sporočili.

Na področju Pivke je ponoči izpadel en odcep daljnovoda, ki oskrbuje 150 odjemalcev, napako pa naj bi kmalu odpravili. Prizadeto je tudi območje Trnovega na odseku trase daljnovoda Globoko-Rijavci.

Območje okoli Planine na Ajdovskem je bilo dalj časa brez električne energije. Gre za 240 odjemalcev, ki imajo sedaj normalno oskrbo, možna pa je še kakšna kratkotrajna prekinitev zaradi zamenjave stikalne opreme.

Skupaj je brez električne energije trenutno približno 700 odjemalcev. Vse razpoložljive ekipe Elektra Primorska so na terenu in se trudijo, da bi čim prej vsem odjemalcem zagotovile normalno oskrbo z električno energijo, so še sporočili iz družbe.