Drugi krog

Naprodaj še 51 stanovanj v Celovških dvorih

M.K./STA
17. 1. 2017, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) danes začenja s prodajo druge lamele stanovanj v soseski Celovški dvori v Ljubljani.

STA
Prodajni proces in dnevi odprtih vrat bodo potekali do 16. februarja, 51 stanovanj pa si bodo lahko zainteresirani ogledali vsak dan med 9. in 17. uro.

Kot so sporočili iz DUTB, bodo z današnjim dnem na spletni strani celovških dvorov objavljene tudi prodajne cene stanovanj, ki so jih oblikovali na podlagi informacij s trga in izkušenj iz prvega kroga.

V novem sklopu 51 stanovanj v drugi lameli, ki jih je DUTB čistil, osveževal in po potrebi v manjši meri prenovil, je pet garsonjer, 21 dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih stanovanj.

Zaradi pričakovanega velikega števila ogledov v DUTB priporočajo, da si zainteresirani kupci rezervirajo termin ogleda. Stanovanja si bodo sicer lahko ogledali vsak dan med 9. in 17. uro, po dogovoru tudi izven omenjenega časovnega okvirja.
Parkiranje v garažah bo v tem času zagotovljeno, kupci pa bodo lahko zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen oddali na posebnem obrazcu.

Kot so še sporočili iz DUTB, bo odpiranje ponudb komisijsko in ob prisotnosti notarja. V primeru, da bosta dva kupca ponudila enako ceno, pa bo izbrana tista ponudba, ki bo oddana prva.

DUTB je sicer prvih 56 od skupno 226 stanovanj brez težav prodal decembra. Za 56 stanovanjskih enot je prejel 450 zavezujočih ponudb, zabeležili pa so okoli 1700 ogledov. Prodaja ostalih stanovanj bo po napovedih DUTB stekla spomladi.