Novi primeri

Nove poginule ptice: kriva ptičja gripa?

T.L.
5. 1. 2017, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ptičja gripa uradno v Sloveniji, pojavljajo se novi primeri poginulih živali. Končen odgovore bo dala laboratorijska analiza.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nekaj minut po 13. uri je Uprava za zaščito in reševanje poročala, da je bil v potoku Grajena v naselju Zabovci najden mrtev labod. Zaradi potrjene prisotnosti ptičje gripe v Sloveniji, o čemer smo poročali včeraj, sledi analiza, ki bo pokazala, ali je bil tudi ta labod okužen z virusom ptičje gripe ali ne. Za mrtvo ptico je poskrbel delavec veterinarsko higienske službe, o dogodku so bile obveščene službe.

V zadnjih dneh so na Štajerskem našli več poginulih labodov na Pragerskem, zato obstaja realna nevarnost, da je bil okužen tudi danes najden labod. 

Po informacijah portala 24ur.com naj bi v ograjenem ribniku na območju Hoč odkrili dvanajst oziroma trinajst poginulih rac. Če bo analiza pokazala, da je bil zanje usode virus, bi to pomenilo, da so se včeraj izrečena opozorila generalnega direktorja Posedija o hitrem širjenju virusa izkazale za upravičene. Zato je nujno upoštevanje biovarnostnih ukrepov na visoki ravni.