Opozarjajo

Ekstremno: občutek mraza med -30 in -38 stopinjami Celzija

T.L./STA
5. 1. 2017, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Agencija za okolje opozarja pred močnim vetrom in nizkimi temperaturami.

Profimedia
Temperature bodo nizke.

Naše in sosednje kraje so zajele nizke temperature, vetrovno vreme in sneg. Od četrtka dopoldne do noči na soboto bo v Sloveniji zelo vetrovno.  

Preberite še: Pozor: na avtocesti zaradi razmer znižali dovoljeno hitrost

V četrtek bo v višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 km/h, na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 km/h, opozarjajo vremenoslovni na Agenciji za okolje (Arso). Na Prometno-informacijskem centru so že sporočili, da je zaradi burje na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med Nanosom in Ajdovščino prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

V petek bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 km/h. V notranjosti Slovenije in tudi na Primorskem v krajih brez burje (Goriška) bodo od petka do nedelje temperature ves dan ostale pod lediščem. Jutranje temperature bodo večinoma pod -10 stopinj Celzija. 

V sredogorju in visokogorju bodo razmere ekstremne. Občutek mraza zaradi nizkih temperatur (-15 do -22 stopinj C) in vetra bo med -30 in -38 stopinjami Celzija.