NEURADNO

Kitajci bodoči kupci Aerodroma Maribora

G.T.
4. 12. 2016, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Posel naj bi bil vreden sedem milijonov evrov, kupec pa naj bi že nakazal milijon evrov are. Prihod novega lastnika za Svet24 potrdil tudi direktor letališča.

STA
Na prodajo so opozorili v Novi ljudski stranki Slovenije.

V Mariboru ni skrivnost, da je mestna oblast precej naklonjena Kitajcem. In slednji naj bi bili tudi prihodnji lastniki Aerodroma Maribor. »Vse do zdaj javno objavljene informacije, pa tudi tista o ustanovitvi nove letalske družbe VLM Airlines (gre za kitajske vlagatelje, op. p.), to potrjujejo,« jedejal direktor letališča Ladimir Brolih.

Na to prodajo so opozorili v Novi ljudski stranki Slovenije. Sprašujejo se, ali so v ozadju prodaje zares pošteni nameni: »Skrbi nas velika angažiranost skupine ljudi, ki ji ni uspelo postaviti tovarne baterij, kar je bila velika predvolilna laž vstajniškega župana, zdaj pa naskakuje letališče. Preveč projektov se je že končalo s slabimi rezultati in upravičeno nas skrbi tudi realizacija tega. V tej zgodbi so v ozadju isti akterji, ki so nas v preteklosti že prikrajšali za ogromno priložnosti, zdaj pa ponovno poskušajo z novo vizijo na letališču. Mreža ekipe, ki je ugrabila Maribor, je tako intenzivna, da njene lovke segajo do Aerodroma Maribor in še dlje.«