Skočila skozi okno

FOTO: Babica hudo opečena, vnukinja je imela več sreče

Sašo Avramovič, Tilen Pajek
4. 12. 2016, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Rozmanovi ulici je v petek po eksploziji izbruhnil obsežen požar hiše, v katerem je bila huje poškodovana 81-letnica, njena 24-letna vnukinja pa jo je k sreči odnesla brez poškodb.

Sašo Avramovič
Do eksplozije plinskega rezervoarja je prišlo okoli 8. ure

Opekline obeh rok in rame

Izvedeli smo, da hujše opekline pokrivajo kar 18 odstotkov telesa 81-letnice. Utrpela je opekline obeh rok in rame. Prepeljali so jo v izolsko bolnišnico.

Petkovo jutro v Piranu se je začelo s strašljivim zvokom eksplozije. Zelo močno je počilo pri hiši Šušmeljevih na naslovu Rozmanova ulica 36. O eksploziji plinskega rezervoarja, ki se je nato prelevila v obsežen požar, so bili takoj, nekaj minut po 8. uri, obveščeni tudi policisti. »Po do zdaj znanih podatkih sta zagorela vrstna hiša v strnjenem naselju in ostrešje druge hiše. Enainosemdesetletno žensko, ki je bila v hiši, so rešili in jo s hujšimi opeklinami odpeljali v bolnišnico. V hiši je bila tudi 24-letnica, ki je v času eksplozije spala. Gasilci so jo nepoškodovano rešili iz zagorelega objekta,« nam je povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper.

PGD Piran
Gasilci so imeli veliko dela. Z obsežnim požarom so se borili dlje časa

Vnukinja skočila skozi okno

21 gasilcev

Z ognjenimi zublji se je, kot nam je povedal vodja intervencije, borilo 21 gasilcev iz gasilskih brigad Koper, Piran in Sečovlje.

Da je bilo na Rozmanovi ulici včeraj zjutraj pestro in prav strašljivo, nam je potrdila tudi bližnja stanovalka, ki je zaslišala močan ropot: »Sprva sem mislila, da je pri sosedih kaj padlo, vendar mi je bilo čudno, ker je izredno močno počilo.« Njena mama je stekla na ulico in pri goreči hiši zagledala moškega, ki jo je zaprosil, naj nemudoma pokličejo policijo in gasilce.

PGD Piran
Požar je izbruhnil v hiši Šušmeljevih na naslovu Rozmanova ulica 36

Ko so poklicali intervencijsko številko, so bili reševalci že na poti. »Kot vem, je bila v hiši mlajša ženska, ki ni mogla iz hiše. Sosedje so ji kričali, naj skoči skozi okno. To je tudi storila, ulovili so jo in tako rešili. Starejša ženska, torej njena babica, pa je bila že zunaj na terasi. Babica je bila huje poškodovana, saj je utrpela izredno hude opekline,« je trenutke groze opisala sogovornica.

PGD Piran
V hiši je zgorelo vse, materialna škoda je velika

Gasilci so se s požarom borili dlje časa. »Požar je bil kar obsežen in imam občutek, da je vse uničeno. Zgorelo je skoraj vse, tudi streha. Ne vem, ali se bosta lahko vrnili v svoj dom,« je dejala očividka.

Sašo Avramovič
Zagorelo je v strnjenem naselju vrstnih hiš